Vesti - Euroleague -

Crno na belo – Partizan podelio finansijsku situaciju kluba FOTO

Košarkaški klub Partizan objavio je finansijsko poslovanje crno-belih, dugovanje za porez i plan otplate.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nakon izjave Željka Obradovića da Partizan nije državni projekat podiglo se dosta prašine, a sve je prokomentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Takođe, u međuvremenu se oglasio i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Nakon tih dešavanja prva je Crvena zvezda istupila u javnost sa prihodima kluba, tom prilikom saopštivši da su "daleko najtransparentniji klub na ovim prostorima".

Ubrzo su reagovali i crno-beli sopstvenim saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

"KK Partizan Mozzart Bet kao kolektiv koji se zbog svojih sportskih uspeha i ukupnog značaja za srpsko društvo sa pravom smatra klubom od nacionalnog značaja, ovim putem javno iznosi podatke o svom poslovanju.

Iako se kroz izveštaje Agencije za privredne registre i finansijske izveštaje koji se upućuju Evroligi ovi podaci mogu videti, Klub kroz saopštenje za javnost pruža na uvid trenutnu finansijsku situaciju kao i plan za otplatu preostalog poreskog duga koji će biti namiren do 31.3.2024. godine.

Ovom prilikom KK Partizan Mozzart Bet želi da se javno zahvali na pomoći i razumevanju prilikom rešavanja dva izuzetno važna pitanja za funkcionisanje Kluba.

Prvo, Klub upućuje zahvalnost Poreskoj upravi na pomoći i razumevanju prilikom pravljenja plana otplate poreskog duga i na strpljenju tokom perioda u kojem se taj dug izmiruje.

Takođe, KK Partizan Mozzart Bet se zahvaljuje Gradu Beogradu na mogućnosti da termine u Štark areni zakupljuje pod povlašćenim uslovima, kao i ostali sportski kolektivi koji reprezentuju Srbiju u međunarodnim takmičenjima", stoji u saopštenju u prilogu kog je i tabelarni prikaz prihoda.

Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Kako iz kluba dalje navode, na dan 31.07.2023. godine, usaglašen je poreski dug koji je iznosio 963 miliona dinara i dodaju da je 12.09.2023. godine uplaćeno 437,6 miliona dinara.

"Ostatak poreskog duga sa kamatama na današnji dan iznosi 608 miliona dinara. Shodno zakonskoj regulativi po kojoj se poreskom dužniku, u ovom slučaju KK Partizan, otpisuje 50% kamate na ukupan dug pre bilo kog plaćanja, Klub će uplatom od 408 miliona dinara (približno 3,4 miliona evra) svesti dug prema poreskoj upravi na nulu.

Rok za plaćanje 408 miliona dinara je 31.03.2024. godine i ta uplata će biti izvršena u navedenom roku.

Pored navedenog nasleđenog poreskog duga, Klub želi da napomene da je od septembra 2023. godine platio na ime starih poreskih dugova i aktuelnih poreza ukupno 660 miliona dinara, to jest oko 5,6 miliona evra.

Sa uplatom od 3,4 miliona evra do 31.03.2024. Klub će zaključno sa tim datumom platiti državi 9 miliona evra u sezoni 2023-24 i time izmiriti sve nasleđene poreske dugove kao i sva redovne poreze koji proističu iz ovosezonskog poslovanja", stoji dalje u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 149 sledeca idi na stranu