Vesti - Euroleague -

Šampion Evrolige razbio šampiona Evrokupa – šou Marija Hezonje

Košarkaški madridskog Reala zabeležili su još jednu pobedu ove sezone, ukupno 24. u 26 utakmica, ovog puta protiv najboljeg tima Evrokupa Gran Kanarije - 97:71.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Lider i aktuelni prvak Evrolige još jednom je dominirao, pokazao razliku između evroligaške košarke i onu koja se igra u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Šampion Evrokupa i lider tog takmičenja (bez poraza ove sezone, 10/10) nije imao šanse protiv tima Ćusa Matea u 13. kolu španskog šampionata.

Rezultat posle prvih deset minuta već je bio jasan pokazatelj kako će se ovaj meč završiti. Taj deo utakmice završen je vođstvom Madriđana 31:17.

Briljirao je Mario Hezonja sa 15 poena u tom intervalu!

Meč je na kraju završio sa 19 poena (4sk i 4as), nije u nastavku ni bilo potrebe da bude najbolja verzija sebe, ali su palicu preuzeli njegovi saigrači.

Musa je ponovo bio na visokom nivou, drugi strelac ekipe, sa 13 poena, Tavares je zabeležio 12.

Kampaco je zabeležio pet asistencija, Rodriges jednu više.

Krajem treće deonice Real je voio 67:39 i to je sve što se ima znati o kvalietu šampiona Evrolige i najdominantnijeg tima Evrokupa, ekipe koja je, podsetimo, ove sezone odustala od igranja u eliti zbog nemogućnosti da se uhvati u koštac sa finansijski zahtevnijim takmičenjem.

Real je ovom pobedom "cementirao" prvo mesto u ACB ligi sa učinkom 12-1, koliko ima i u Evroligi.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 144 sledeca idi na stranu