Vesti - Euroleague -

Ferel oduševio na debiju za Budućnost – sedam poena za 19 sekundi

Američki košarkaš Jogi Ferel koji je nedavno pojačao Budućnost, bio je najzaslužniji za pobedu Podgoričana, prvu na strani u Evrokupu ove sezone.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Ekipa Andreja Žakelja savladala je u sredu Lijetkabelis 83:81 čemu je najviše doprineo upravo Ferel serijom u poslednjem minutu.

Bivši plejmejeker Cedevite Olimpije vezao je sedam poena u rasponu od 39:24 do 39:43 minuta.

Najpfre je pogodio trojku, ključnu za ishod meča, za vođstvo 78:71, potom je dva puta išao na liniju penala i iskoristio sva četiri bacanja koja je dobio nakon što si ga igrači litvanskog tima faulirali u začetku akcija.

Tako su gosti, na pogon novajlije, uspeli da upišu prvu pobedu van "Morače" u tekučoj sezoni.

Ferel je meč završio kao drugi najefkasniji u pobedničkom timu sa 14 poena (1/2 za dva, 2/4 za tri, 6/6 za jedan) i već u prvoj utakmici nagovestio šta ekipa može očekivati od njega u nastavku sezone.

Momak koji je nosio dresove Bruklina, Dalasa, Sakramenta, Klivlenda, LA Klipersa, Panatinaikosa i Cedevita Olimpije očigledno je već u dobroj formi.

"Osjećam se dobro, bila je to moja prva utakmica sa novim saigračima i odmah smo upisali pobedu", kaže Ferel koji se pre dolaska u Budućnost pominjao i kao potencijalno pojačanje Partizana.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 144 sledeca idi na stranu