Vesti - Euroleague -

Nedović: Znam jedan tim kome je Efes bio prekretnica

Crvena zvezda je uspela da savlada Anadolu Efes u Areni rezultatom 97:83, a najefikasniji je bio Nemanja Nedović sa 23 poena.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport.rs
Foto: Starsport.rs

Pobeda Zvezde nad Efesom! Džan nahvalio srpske novinare; Sferopulos: Popiću čašu vina sa Ivanovićem

Njegova rola u trećoj četvrtini bila je ključna da se crveno-beli vrate iz minusa na poluvremenu i preokrenu kompletan tok meča u svoju korist.

U tom periodu je ubacio nekoliko trojki, uz koš-faul, te potpuno promenio momentum, razgalio publiku, ali i probudio saigrače.

"Pobeda nam je bila potrebna i onda sam bio pod kočnicom. Kad je ušla prva trojka, koja je bila i pod faulom, sve je bilo lakše. Ja sam igrač trenutka, pogađam iz serija. Sferopulos mi daje svu slobodu. Potrudio sam se se da mu vratim na najbolji način", naveo je Nedović za "Sportklub".

Ključ je, kako kaže, bio u odbrani.

"Bili smo agresivniji u odbrani. Tome su doprineli Lazić i Lazarević. Drago mi je što je Lazić vratio, tek sad se vidi koliko nam znači. Iz te odbrane su stigli laki i teški poeni, kao nagrada za uloženi trud u drugom poluvremenu"
, izjavio je Nedović

Pohvalio je i atmosferu u Štark areni.

"Na par momenata je zaista 'grmelo'. I mi smo za to zaslužni, jer su prepoznalia uloženi trud u odbrani, dok su u napadu ulazili šutevi, koji inače nisu u košu. Ne odustajemo, imamo četiri pobede i trudićemo se da napravimo seriju".

Sada sledi duplo kolo i gostovanja u Španiji. Nedović smatra da bi ovaj meč mogao da bude prekretnica, baš kao što je isti tim bio Partizanu prošle sezone u istom periodu godine.

"Daj Bože, znam jednu ekipu kojoj je Efes bio prekretnica", zaključio je Nedović.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 144 sledeca idi na stranu