Vesti - Euroleague -

Davidovac: Sjajan uspeh sa Srbijom, drago mi je što sam u Zvezdi

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac govorio je za predstavnike medija pred početak nove sezone.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Prošao si mnogo u Crvenoj zvezdi, kako sada vidiš Zvezdu sa ovim pojačanjima.

"Provereni igrači sa velikim uspesima u svojim karijerama, dosta nas je kasno došlo, ja nijedan trening nisam odradio sa Teom sa Nejpirom, sezona kreće za tri dana, tako da ćemo morati kroz sezonu da se uigravamo. Možda će nam trebati vremena, ali sezona je duga i trebaće strpljenja

Kako i kada si odlučio da se vratiš u Zvezdu.

"Iskreno imao sam želju da se vratim, sa druge strane mislim da mi je prijalo ovih godinu dana što sam bio u CSKA, drago mi je što sam ovde", rekao je Davidovac.

Zašto si želeo da se vratiš u Zvezdu.

"Dosta sam prošao sa Zvezdom, istina to nije bilo tako davno, dosta toga sam i osvajao i lepo je ponovo biti ovde", smatra reprezentativac Srbije.

Posle kraja sezone imao si malo vremena za odmor, pa su usledile obaveze sa reprezentacijom.

"Jeste, kada sam se vratio imao sam mali odmor, pa sam se onda posvetio reprezentaciji, išao sam na fakultativne treninge, ipak imate malo vremena, klub pa reprezentacija, ali meni je bilo lepo. Imali smo sjajnu atmosferu u reprezentaciji i možda je i to razlog što smo napravili takav rezultat."

Kako sa ove distance posmatraš na uspeh reprezentacije.

"Još nije hladna glava, svestan sam da smo napravili veliki uspeh, drago mi je što smo svi bili zajedno i mi iz Zvezde i iz Partizana, stvarno jedno lepo iskustvo".

Koliko ti to sad iskustvo sa reprezentacijom znači.

"Drugačije je uspeh sa reprezentacijom, nego sa Zvezdom i CSKA , to su ipak klubovi, a sasvim drugo je igrati za svoju zemlju, uvek mi je bila želja da napravim uspeh sa Srbijom, U finalu su Nemci bili fizički dominantni, visoki, mi smo prvo ostali bez Boriše, onda i bez Dobrića, mi smo svaku utakmicu igrali 400 odsto, tako da u ovoj skraćenoj rotaciji nismo imali šanse", zaključio je Davidovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 86 sledeca idi na stranu