Vesti - Euroleague -

Lesor: Panter želi da mi ukrade ulogu

Bivši centar Partizana, a sada član Panatinaikosa Matijas Lesor rekao je da se dobro snašao u novoj sredini u Grčkoj.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

On je zajedno sa Janisom Papapetruom zamenio Beograd za Atinu i biće deo tima koji će napasti osvajanje Evrolige.

Lesorova želja je da se na fajnal-foru sastane sa Partizanom.

"Janis i ja se definitivno odlično slažemo iz perioda provedenog u Partizanu. Prošle godine smo se baš zbližili, bila je to odlična grupa. Svi smo i dalje u kontaktu i još dugo ćemo biti kao porodica”, rekao je Matijas Lesor za "SportKlub".

U PAO je iz Crvene zvezde stigao Luka Vildosa, koji je prošle sezone bio veliki rival Lesoru.

“Dobro ga poznajem, često sam ga ‘skautirao’. Obojica se radujemo što ćemo igrati zajedno i bio je jedan od najboljih igrača Zvezde u prošloj sezoni”, kaže Lesor.

Novi trener Lesoru će biti Ergin Ataman, ljuti "rival" Željka Obradovića iz dana dok su obojica bili u Turskoj.

“Veoma se radujem što mogu da igram za njega, biće to nešto posebno. I dalje se upoznajemo, kao i ceo tim. Upoznajem se sa sistemom i sa tim kako će me trener koristiti u narednoj sezoni. Biće to zanimljivo. Nisam dugo ovde, pa mi je teško da poredim. Trener Ataman je jedan od razloga zbog kojih sam došao ovde".

Beograd ili Atina?

“Srbi dolaze na odmor u Atinu, tako da mislim da je Atina baš dobar grad. Naročito u ovo doba, vreme je prelepo. Mislim da je lepše biti u Atini leti nego u Beogradu. I ovde sam sreo navijače Partizana i lepo smo se pozdravili, to je uvek fino videti".

Očekivanja od nove sezone?

“Zasad je prioritet da napredujemo i da se upoznajemo. Svako treba da razume svoju ulogu, a trener će shvatiti kako najbolje da koristi sve igrače koje ima na raspolaganju. Nije bitno kako počnete sezonu, već kako je završite, a to smo mogli da vidimo prošle sezone u Partizanu. Bili smo jedan od najboljih timova u Evroligi kada je počeo plej-of, a mislim da nam je cilj sada isti”,
izjavio je Lesor.

Može li sličnu konekciju da napravi sa navijačima "zelenih", kao što ju je imao sa "grobarima"?

“Iskreno, ne mogu da dođem ovde i da kažem da ću stvoriti isto ono što sam imao u Partizanu. To je bila posebna povezanost. Imao sam nevertovatnu sezonu, ali ni pred start prošle sezone nisam mislio da će biti tako. To se desilo prirodno. Sada ću dati sve što imam za ovaj tim, pa ću videti kako će navijači reagovati. Ne bih da poredim dva tima, znam samo da mi je blagoslov činjenica da mogu da igram pred ovakvim navijačima, koji se ubrajaju među najbolje na svetu. Greška bi bila da svesno idem da ponovim ono što se desilo u Partizanu, već ću ići korak po korak, pa ćemo videti”.

Na kraju je imao poruku za Kevina Pantera i igrače Partizana.

“Video sam da Panter pokušava da mi ukrade ulogu. Šalim se. Nadam se da ćem igrati jedni protiv drugih na fajnal foru Evrolige”, rekao je Lesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 86 sledeca idi na stranu