Vesti - Euroleague -

Gran Kanarija "juri" novac za Evroligu – drastično diže cene karata

Osvajač Evrokupa na sve načine pokušava da zatvori budžet za igranje u elitnom evropskom takmičenju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Uprava kluba sa Kanarskih ostrva i dalje vaga da li će naredne sezone igrati Evroligu ili će se ipak odlučiti za finansijski manje zahtevno takmičenje poput Evrokupa ili FIBA Lige šampiona - kojoj su bliži u ovom trenutku.

Problem su, naravno, finansije i budžet koji je potrebno kreirati kako bi tim bio konkurentan sa najjačim evropskim ekipama.

Kada se sve sagleda racionalno, španski klub ima više razloga da ne igra, nego da igra u elitnom takmičenju. Nekoliko je razloga za to: prvi je dug put ka svakoj destinaciji tokom sezone, drugi je veliki novac potreban za takmičenje i igrački kadar, i treći je bolno prethodno iskustvo u Evroligi, koji je za posledicu imao potpunu sveopštu destabilizaciju kluba u narednim sezonama.

Sve to tera ljude u klubu na oprez, ali i dalje se ne odustaje od Evrolige.

U tom cilju novac će se tražiti i od navijača - kroz prodate ulaznice, s tim da će cena sezonskih i redovnih karata, ako klub odluči da igra elitno takmičenje, morati da bude uvećana za čak 70%.

Gran Kanarija je o tome blagovremeno obavestila svoje navijače, praktično ih upozorila šta ih čeka ako žele da gledaju elitnu košarku naredne sezone.

Klub je u saopštenju naveo da "već mesecima radi na ovoj mogućnosti i da je rad na pronalaženju finansijskih resursa uglavnom bio usredsređen na zvaničnog sponzora, druge privatne i javne sponzore kao i podršku fanova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 134 sledeca idi na stranu