Vesti - Euroleague -

Avramović: Misija u Partizanu nije gotova, želim da ostanem

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović izrazio je želju da i naredne sezone bude deo tog tima.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srpskom plejmejkeru, kao i mnogima među crno-belim, predstojećeg leta ističe ugovor, ali to za njega ne predstavlja problem.

Gostujući u podkastu "Radin i Ronin" je obznanio svoje planove za budućnost.

"U Partizanu imamo misiju, a ona nije gotova. Želim da ostanem što duže. Imamo dobru bazu za sve izazove, a stvorena je i hemija. Mnogo nas igrača neće imati ugovor, videćemo šta će biti i kakvo je tržište, kako se sve bude kretalo, ali želeo bih da ostanem u Partizanu i zbog odnosa sa Željkom i sa navijačima i zbog odnosa na saigračima i svima klubu", rekao je Avramović.

Jedan od ključnih faktora za takav stav je sigurno i trener Željko Obradović.

"Mnogo vrhunskih trenera sam imao, ali ono po čemu se izdvaja Obradović je posvećenost najsitnijim detaljima. Istrajan je u svemu. Ako ponoviš dobru stvar tri puta, a onda četvrti put ne budeš na nivou, odmah se kod njega pali centrifuga. Nema opuštanja. On živi košarku 24 sata. Prema svakome pristupa na istim način, sa ciljem da pomogne", dodao je Avramović.

Reprezentativac Srbije je tokom duela sa Realom doživeo prelom šake, kao i početkom sezone. Ovoga puta je druga u pitanju, a ne očekuje se da će dugo biti odsutan.

"Sve ću znati narednog petka. Radimo pregled, doktor iz Madrida daje zeleno svetlo. Da je do mene, ja bih sada istrčao na parket, ali to nije realno. Iskoristio sam vreme da žestoko radim na kondiciji, nema opuštanja. Bata Zimonjić me ubija", kaže Avramović.

Govorio je i o tome kako za njega NBA nije bio san, ali i o Nikoli Jokiću.

"Reprezentacija je meni bila glavna, odrastao sam uz reprezentaciju. Ljubav prema košarci sam osetio 2002. kada sam gledao reprezentaciju u Indijanapolisu. Prema NBA nisam imao neku emociju, za mene ništa ne može da se poredi sa reprezentacijom. Kada čuješ himnu...ja sam patriota, Šumadinac. Volim Srbiju", rekao je Avramović, koji se potom prebacio na kolegu iz selekcije Svetislava Pešića.

"On je čudo, ono je zezanje na terenu, ali on je veliki radnik. Ima svoju rutinu, treninge, sve ima. Međutim, on kako razume igru, oni pasovi... čudo. Sve unapred vidi i radi. Ako bog da, osvojiće titulu", zaključio je Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 134 sledeca idi na stranu