Vesti - Euroleague -

Kad on sudi Partizan uvek gubi – može li sad biti drugačije?

Košarkaši Partizana će u 30. kolu Evrolige na svom parketu dočekati ekipu Olimpijakosa u utakmici koje je veoma bitna za crno-beli tim.

Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

* Partizan protiv najtežeg rivala za korak bliže Top 8

Izabranici Željka Obradovića će pred skoro 20.000 navijača u Štark Areni imati težak posao, jer će na suprotnoj strani biti lider Evrolige.

Ali neće se Partizan boriti samo protiv ekipe iz Pireja, gde dominira trenutno prvi kandidat za MVP nagradu,Saša Vezenkov nego i protiv jedne neugodne tradicije.

Naime, Partizanu nikako ne odgovara kada se među sudijskom trojkom nađe Nemac Robert Lotermoser, jer kada on sudi Partizan do sada nijednom nije pobedio.

Deluje malo neverovatno, ali to se desilo svih 11 puta kada je sudijsku trojku činio 47. godišnji arbitar iz Bernaua.

Prvi put se to desilo 2010. godine, u sezoni kada je Partizan stigao do fajnal fora. Crno-belima je sudio na gostovanju Barseloni koju su olako izgubili sa 82:64.

Ove sezone Lotermoser je izabranicima Željka Obradovića sudio na dve utakmice, prva je bila u Vitoriji kada je Partizan prvo u poslednjoj sekundi primio trojku, da bi onda bio poražen u produžecima.

Druga je bila u prvom evroligaškom večitom derbiju, koja je okončana trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama. Sem arbitra iz Nemačke, sudijsku trojku na utakmici će biti Emin Mogulkoč iz Turske i Gitis Vilijus iz Litvanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu