Vesti - Euroleague -

Micić: Svi su bili šokirani kada sam otišao u Efes

Srpski reprezentativac i košarkaš Efesa Vasilije Micić pričao je za sajt Evrolige o najvažnijim trenucima u svojoj karijeri.

Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Dvosturki uzastopni MVP završnog turnira i šampion Evrolige u serijalu "Remember the why" rekao je da neke od njegovih najvećih odluka drugima nisu izgledale logične.

Tu je naveo odlazak iz Evrolige, kada je sa 22 godine potpisao za turski Tofaš, u želji da ispuni svoj potencijal, kao i prelazak u Žalgiris iz Kaunasa sledeće sezone, gde je imao rezervnu ulogu kod trenera Šarunasa Jasikevičijusa, kao i potpisivanje ugovora sa Efesom 2018. godine, koji je bio poslednji u Evroligi.

"To je definitivno najveća satisfakcija do sada u mojoj karijeri. U tom trenutku moje iskustvo u Žalgirisu i sa trenerom Šarasom bilo je više nego dovoljno i osetio sam da to želim negde da dokažem. Želeo sam da to znanje pokažem na terenu. Osetio sam da je prilika u Efesu došla u pravom trenutku. Iako su svi bili pomalo šokirani, ali sam osećao da je ovo dobro jer sam želeo da stvorim nešto od nule", rekao je Micić.

Godinu dana kasnije, Efes je igrao finale Evrolige, a 2021. i 2022. godine uspeo je dva puta u nizu da bude šampion.

"Posle prve sezone sam shvatio da treba da ostanem i da sve to još jednom dokažem. Nisam znao da ćemo uzeti titulu, ali ostetio sam napredak i veliko iskustvo na svojoj koži. To je sjajno", kazao je plejmejker Srbije.

Mićić je govorio i o prevazilaženju teške povrede kolena koju je zadobio sa 17 godina, ističući da je uvek bio svestan svog velikog talenta i da je iz te povrede naučio da se na košarkaškom putu mogu desiti dobre i loše stvari.

"Te situacije me nikada nisu sputale, uvek su me gurale i ojačale. Ništa se slučajno u mom životu nije desilo, da budem iskren. Sa nekim talentom koji očigledno imam, bilo je mnogo posla i stvari koji niko nije pratio ili niko nije video, ali znao sam koliko sam uradio", rekao je Micić.

Među najvažnijim lekcijama ko je naučio jeste da je stavljanje tim na prvo mesto važnije od statistike i neophodno za uspeh.

"Neproveravanje statistike zaista može da pomogne da održite taj nivo profesionalnog uspeha. Većina igrača želi da ima najbolju statistiku za sebe, ali je zaista nemoguće biti uvek na tom nivou i osvojiti titulu. Tako da je za mene ovo nešto na čemu svaki igrač treba da radi ako želi da pobedi."

"Ima mnogo, mnogo talentovanih igrača koji mogu da blistaju mesec-dva. Ali biti sposoban da radiš svoj posao najbolje za tim i da i dalje ostaneš prepoznatljiv pojedinačno, mislim da je to je nešto što poslednjih godina – uvek donosim", zaključio je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu