Vesti - Euroleague -

Zvezda uskočila u poslednji voz za Top 8 – raduje se i Partizan!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 74:63 (21.26, 18:12, 18:11, 17:14) u 30. kolu Evrolige.

SS
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Evroliga, 30. kolo:
Crvena zvezda – Baskonija 74:63 (21.26, 18:12, 18:11, 17:14)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić" (Beograd)
Sudije: Mehdi Difala, Fernando Roča, Ana Panter

Crveno-beli su stigli do 13. pobede u sezoni, uz 17 poraza, te su sačuvali makar teoretske šanse za plasman u plej-of elitnog takmičenja.

Zvezda je ove večeri odigrala i za sebe, ali i za najvećeg rivala, ekipu Partizana koji je sada značajnije bliži plasmanu u četvrtfinale.

Jer, Baskonija sada ima polovičan učinak 15-15 i zaostala je još jedan korak za Partizanom koji bi u petak uveče, pobedom nad Olimpijakosom, mogao da joj pobegne na dve pobede razlike, što je u praksi tri, pošto ima i bolji međusobni skor.

Crvena zvezda: Vildosa 3, Lazarević 0, Kampaco 3, Mitrović 8, Martin 10, Dobrić 11, Ilić, Nedović 20, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 4, Bentil 12.

Baskonija: Hauard 3, Hajdeger 2, Raieste 3, Marinković 7, Dies, Tompson 15, Kocar 9, Enok 0, Kostelo 6, Gedraitis 10, Homs 6, Kuruc 0.

Zvezda je od starta ušla u bržu igru sa Baskonijom, a to je upravo ono što je odgovaralo gostima iz Španije.

Uz to, Zvezda nije pravila dobre izbore u napadu, dok je u odbrani duvala promaja i tim Đoana Penjaroje je lako, čak i bez poena Markusa Hauarda, stigao do dvocifrene razlike.

na 7:31 do kraja druge deonice na semaforu je pisalo 24:35, a tada je u turbo pogon prebacio Fakundo Kampaco.

Tačnije, poklopilo se da je sa povredom zadnje lože njegovog sunarodnika Luke Vildose, najskuplje plaćeni igrač Crvene zvezde počeo da briljira na obe strane parketa.

U odbrani je do ludila dovodio ofanzivce Baskonije, dok je u napadu delio asistencije, poput one u kontri za Hasana Martina kada je "Pionir" proključao.

Zvezda je rivala ostavila bez poena više od sedam minuta, sve do trojke Hauarda na 24 sekunde pre kraja poluvremena.

Ipak, "flouterom" Ognjena Dobrića desnom rukom sa zvukom sirene Zvezda je na poluvremenu vodila rezultatom 39:38, ali je morala da nastavi bez povređenog Vildose.

Isti recept iz druge deonice, Zvezda je primenila i u trećoj deonici, s tim da je sada nešto bolje šutirala i, samim tim, materijalizovala veliku energiju u odbrani.

Poenima Luke Mitrovića pod košem, te trojkom Bena Bentila vrlo brzo razlika je postala dvocifrena (50:40).

Poenima Luke Mitrovića pod košem, te trojkom Bena Bentila vrlo brzo razlika je postala dvocifrena (50:40).

Kasnije je sa dve trojke tu zalihu čuvao Nemanja Nedović, ali su preko Darijusa Tompsona gosti opstajali u ovoj utakmici.

Kampaco je tokom celog meča davao ton Zvezdinoj igri na oba kraja parketa, ali uprkos odlično popunjenim kolonama, nije imao nijedan postignut poen.

Sve do 4:20 pre kraja kada se Baskonija približila na pet poena zaostatka, ubacio je daleku trojku za 65:57 i razgalio dvoranu, na šta se minut kasnije nadovezao i Nedović novim pogotkom izvan 6,75 metara.

Tu je Zvezda odbila i poslednji nalet Baskonije i potom privela meč kraju u svoju korist.

Grafika: SofaScore

Na kraju je indeksno najbolji igrač utakmice bio Luka Mitrović sa osam poena, sedam skokova i pet aasistencija, a Fakundo Kampaco je imao ogroman uticaj na igru odbranom.

Iako je imao samo tri poena, to je bila ključna trojka za odbijanje naleta Baskonije, a uz to je imao i sedam asistencija saigračima i tri uhvaćene lopte.

Najefikasniji igrač je bio Nemanja Nedović sa 20 poena, Ben Bentil je imao 12, dok je Ognjen Dobrić ubacio 11, a Hasan Martin 10 poena, uz osam skokova.

U ekipi Baskonije Darijus Tompson je imao 15 poena, Rokas Gietraitis 10, dok je srpski bek Vanja Marinković postigao sedam poena, uz dva skoka i asistenciju.

Ključ pobede ležao je i u zaustavljanju Markusa Hauarda, koji je imao samo tri poena i šutirao je trojke 1/10.

Sva dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu