Vesti - Euroleague -

Bivši direktor Cibone negirao da su prodali mesto Zvezdi u Evroligi

Nekadašnji direktor Cibone Domagoj Čavlović negirao je izjave bivšeg košarkaša tog tima Franje Arapovića.

Podeli
Photo: ABA/Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic
Photo: ABA/Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic

Arapović je izjavio kako je Crvena zvezda 2014. godine platila tadašnjem šampionu ABA lige (Cibonj) 800.000 evra za mesto u Evroligi i tako pokrenuo seriju reakcija i saopštenja.

"Zaista sam ostao šokiran pričom koja se pojavila u utorak oko prepuštanja mesta u Evroligi i nekakve prodaje tog mesta od strane Cibone. Apsurd cele te priče za početak je da neko može da pomisli da je Cibona mogla odrediti ko će umesto nje u Evroligu", rekao je Čavlović, prenosi "Sportski Žurnal".

"Mi jesmo tada napravili ogroman uspeh osvajanjem ABA lige, ali mnogi zaboravljaju da smo otkazali igranje jer nismo bili u mogućnosti da Evroligi pošaljemo sve potrebne papire za prijavu (finansijski izveštaj, revizijski izveštaj, finansijski plan i ugovore sa sponzorima) jer smo tada bili na rubu stečaja i o tome smo obavestili Evroligu. U kakvom smo položaju bili, dokazuje situacija nakon samo nekoliko meseci, kada je pokrenut proces predstečajne nagodbe."

Tadašnjem direktoru hrvatskog tima je zasmetao istup Arapovića.

"Jako mi je zasmetalo pominjanje, dovođenje u bilo kakav kontekst i bacanje u svojevrsno blato Slavena Rimca, tadašnjeg trenera, jednog prepoštenog čoveka. Ovo je sve jedna "šuplja priča" i ne znam šta je cilj svega ovoga? Zato bih jako voleo da reaguje Evroliga, ako će uopšte reagovati na kafanske priče iz ovih naših krajeva", zaključio je Čavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu