Vesti - Euroleague -

Bokan držao igrače i trenere Budućnosti 52 minuta u svlačionici

Ozbiljna situacija je u redovima podgoričke Budućnosti nakon najubledljivijeg poraza u "Morači" u istoriji kluba u Evrokupu.

Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Podgoričani su poniženi od španske Gran Kanarije 89:64.

Tačno 55 minuta nakon što je sirena označila kraj utakmice sa Gran Kanarijom, Vladimir Jovanović je izašao iz svlačionice Budućnost, prenose "Vijesti".

Tri minuta pre njega je sastanak sa stručnim štabom i igračima završio predsednik Dragan Bokan, koji je bio ljut zbog najtežeg poraza u Evrokupu u "Morači".

U holu najveće crnogorske dvorane je samo u prolazu rekao da nikakva odluka nije doneta, ali se u narednim danima mogu očekivati kazne za ekipu.

"Nema odluka, a da li će biti pričajte sa predsednikom. Ovakva utakmica zahteva pažnju, ne samo mene kao trenera, već čitavog kluba. To nije ni prvi ni poslednji put. Nadam se da ćemo izaći iz ovoga. Pre deset dana sve je bilo sjajno, ali se sve okrenulo za 180 stepeni. Moramo da odreagujemo kako bi trebalo", kaže trener Jovanović.

Razočaran je pristupom igrača 49-godišnji Čačanin.

"Loša utakmica svih 40 minuta. Prvo poluvreme iz Trenta nas je pratilo i ovde, bio je jako loš pristup u odbrani, dozvolili smo mnogo lakih šuteva, a Gran Kanarija je imala gotovo 60 odsto šuta za tri u I poluvremenu. Gosti su našli odličan ritam u napadu i držali ga do kraja. Nisam uspeo da nađem petorku koja bi bila odbrambeno čvršća, kako bismo postigli lake poene. Čak i kad bismo to uspevali, promašivali smo neka polaganja", rekao je Jovanović.

Trener Gran Kanarije Jaka Lakovič je, razumljivo, bio srećan i zbog igre i zbog činjenice da je njegov tim na korak od statusa najbolje ekipe u grupnoj fazi i prednosti domaćeg terena u celoj nokaut fazi.

"Čestitke igračima na veoma dobroj utakmici. Otvorili smo meč veoma dobro, poraslo nam je samopouzdanje zbog dobre odbrane, a onda smo ga još podizali napadom. Nismo se osvrtali, ostali smo agresivni u odbrani i imali veoma dobre procente šuta. Imali smo 26 asistencija, to pokazuje da je timska igra bila sjajna",
rekao je Lakovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu