Vesti - Euroleague -

Hrabra Zvezda ipak poklekla u Blaugrani – nije vredelo ni Kampacovih 24 poena

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone u 29. kolu Evrolige sa 85:79

SN
Podeli
EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Evroliga, 29. kolo:
Barselona – Crvena zvezda 85:79
Hala:
Blaugrana
Sudije: Sreten Radović, Karmelo Paterniko, Amit Balak

Nije Crvenoj zvezdi vredelo ni Kampacovih 24 poena, pored Argentinca Filip Petrušev je upisao 12 poena, a dvocifreni su još bili Mitrović i Bentil koji su imali po 11 poena.

U ekipi Barselone Mirotić i Veseli su imali po 21 poen, Tomaš Satoranski je upisao 13 poena uz pet asistencija.

Zvezda je posle ovog poraza na učinki od 12 pobeda i 17 poraza i na 14.mestu i sada je veoma teško da na kraju izbori plej of, dok na drugoj strani Barselona ima skor od 19:10 i nalazi se na drugom mestu tabele Evrolige.

Posle jednog sporog starta meča, gde smo za tri minuta videli malo poena što je odgovaralo domaćima. Nije imala Barsa veliku prednost u prvom kvartalu, Zvezda se držala u igri pre svega poenima Fakunda Kampaca koji je kao i na derbiju bio glavni na terenu, svojim trojkama i energijom u odbrani je predvodio svoju ekipu.

Druga četvrtina je bila od sjaja do očaja, Zvezda je loše krenula u ovom delu igre. Gledali smo rezulatatsku klackalicu do samog kraja prvog poluvremena. Zvezda je vodila sa +3 23:20, posle poena Luke Mitrovića, ali kako je vreme odmicalo, i kako se bližio kraj prvog poluvremena tako je Barsa preuzimala kontrolu nad utakmicom. U jednom trenutku je na semaforu stajalo 37:29, tako da je Zvezda na poluvremenu mogla biti zadovoljna što je stajalo 40:36.

Treća četvrtina je bila i najbolja za Crvenu zvezdu. Jeste da je Barselona imala u jednom trenutku +10 46:36, ali je Zvezda serijom 16:7 uspela da vrati egal i tako unese pravu dramu pred poslednjih deset minuta meča. Opet su briljirali Kampaco i Mitrović, ali moramo reći da je i Marković odigrao dobro u defanzivi, dok je u ovom kvartalu imalo i svojih doprinosa i u napadu.

Nažalost tu igru iz kraja treće, Zvezda nije mogla da prenese na početak poslednje četvrtine. Barselona je momentalno napravila seriju od 8:0 i tako se odlepila na +9. Ali nisu se predavali crveno-beli i sjajnom borbom na obe strane terena, opet uspeli da se vrate u meč i da na samo dva minuta do kraja dođu na samo minus dva, posle trojke Kampaca. Drama je na kraju ipak pripala Barseloni, Zvezda nije imala ni sreće na kraju utakmice, pre svega moramo reći da je Stefan Lazarević promašio nešto što se ne viđa često, domaći su to kaznili i na kraju priveli utakmicu kraju u svoju korist.

Crveno-beli će u sledećem meču igrati protiv Baskonije na svom parketu, dok će Barselona gostovati Panatinaikosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu