Vesti - Euroleague -

Zvezda hvata poslednji voz za plej-of

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Olimpije Milano u 23. kolu Evrolige (četvrtak, 20.30).

Podeli
STARSPORT
STARSPORT

Posle poraza posle poraza od ekipe Virtusa iz Bolonje od pre dva dana, ekipu Crvene zvezde očekuje ni malo lagan posao jer će u Milanu gostovati ekipi Armanija.

Ekipa Duška Ivanovića je u seriji od dva poraza, ali sigurno je da taj niz žele da prekinu već u Milanu, protiv ekipe koja igra jednu od najslabijih sezona u Evroligi.

Učinak tima koji sa klupe predvodi italinski stručnjak Etore Mesina je poražavajući, jer se trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa učinkom od sedam pobeda i 15 poraza.

Dok sa druge ekipa Crvene zvezde želi da eventualnim trijumfom vrati u trku za plasman u Top 8, crveno-beli su trenutno na 13. mestu sa skorom 10-12.

Utakmice u Milanu su se često završavale u korist Crvene zvezde, u poslednjh pet mečeva koji su se igrali u gradu mode, crveno-beli su uspeli da slave čak četiri puta, ali su u poslednjem susretu u Italiji slavili košarkaši Armanija.

Grafika SofaScore

Italijanski tim je bio bolji i u prvom meču ova dva rivala ove sezone, Manekeni su u hali Aleksandar Nikolić savladali crveno-bele sa 71:67.

Bivši košarkaš Olimpije, a sada glavna uzdanica Crvene zvezde Nemanja Nedović je posle bolnog poraza od Virtusa najavio duel, koji će se igrati u Milanu.

"Sjajno je to što već za dva dana imamo šansu da se iskupimo, da pokažemo dosta bolju igru koju mislim da možemo da prikažemo, imamo sutra taj put za Milano, pripremu i nadam se da ćemo doći sa mnogo više energije i motiva i pokazati naše pravo lice", poručio je Nedović.

S druge strane, trener Olimpije Milano Etore Mesina je posle pobede svoje ekipe nad Baskonijom veoma oprezan pred duel sa Crvenom zvezdom.

"Za nas će biti ključno da dobijemo pomoć od svih, strpljivo pomeramo loptu i kontrolišemo skokove. Osim toga, moraćemo ponovo da smanjimo izgubljene lopte. Opasnost nisu samo Nedović i Vildosa, već i njihovi ‘veliki’ igrači Bentil i Petrušev, koji su nam zadali mnogo nevolja u Beogradu
", rekao je italijanski trener.

Utakmica između Olimpije Milano i Crvene zvezde počinje u 20:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 98 sledeca idi na stranu