Vesti - Euroleague -

"Igrao sam derbije u Španiji i Grčkoj, ali srpski je poseban"

Trener Zvezde Duško Ivanović govorio je na konferenciji za medije nakon pobede protiv Partizana (73:76) u meču 12. kola Evrolige.

Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bio je to prvi "večiti" derbi u istoriji kontinentalnog takmičenja i peta pobeda u nizu od kako je crnogorski stručnjak preuzeo tim sa Malog Kalemegdana.

"Jeste posebno, igrao sam u Španiji i Grčkoj derbije, ali ovo je nešto specijalno. Čestitao sam navijačima Partizana, bilo je pravo navijanje, da li može da potraje tako pa da svi uživamo u košarci. Meni je teško motivisati igrač za druge utakmice, ali protiv Partizana svi hoiće da igraju. Moram da ih smirim, a ne da im dižem adrenalin", rekao je Ivanović.

Govorio je i o problemima koje je njegova ekipa imala.

"Od početka utakmice smo imali problem sa skokom u odbrani. Partizan je imao sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini. To je bio naš veliki problem, ali generalno smo odigrali dobro. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo na 90-100 poena", ističe Ivanović.

Ne želi da se njegova ekipa previše uzdiže.

"Važna utakmica, ali znate koliko ima do kraja lige? Možemo da imamo i niz poraza, treba biti realan. Liga je duga i normalno je da bude uspona i padova. Strpljenje, videćemo na kraju sezone", rekao je Ivanović i dodao:

"Nemojte da mislite da smo najbolji, duga je liga. Naš mentalitet je da u svaku utakmicu ulazimo kao da možemo da je pobedimo."

Govorio je i o Luki Vildosi koji je trojkama održao ekipu u igri.

"Veoma je dobar košarkaš, lider ovog tima. Ovo može da radi protiv svake ekipe. Imao je dve ključne trojke koje su bile izrazito važne", zaključio je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 80 sledeca idi na stranu