Vesti - Euroleague -

Zvezda na 0-4, ali dobila Vildosu VIDEO

Košarkaši Crvene zvezde upisali su četvrti poraz u Evroligi, ovog puta od Reala u Madridu rezultatom 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

SS
Podeli
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Evroliga. 4.kolo:
Real Madrid – Crvena zvezda 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12)

Dvorana: Vizink centar (Madrid)
Sudije: Saša Pukl (Slovenija), Ane Punter (Nemačka), Robert Viklicki (Češka)

Tako je Zvezda sada na skoru 0-4 i deli poslednje mesto na tabeli elitnog takmičenja sa minhenskim Bajernom.

Sa druge strane, Real je "izašao" iz ne baš očekivanog negativnog skora i trenutno ima skor 2-2.

U narednom kolu Madriđani će sledećeg četvrtka dočekati Virtus iz Bolonje, dok će crveno-beli u "Pioniru" igrati protiv Bajerna u derbiju začelja Evrolige.

Zvezda od starta nije uspela da odgovori na odličnu odbranu "kraljeva", te je razlika već u prvoj četvrtini išla do +15 (25:10).

Real Madrid: Kozer 2, Abalde 6, Hezonja, Rodriges 6, Dek 12, Porije 5, Kornelije 7, Tavares 11, Ljulj, Jabusele 12, Ndiaje, Musa 13.

Crvena zvezda: Holand 7, Vildosa 10, Lazarević 2, Mitrović 2, Lazić, Martin 8, Dobrić 8, Raduljica, Ivanović, Marković 2, Petrušev, Bentil 17.

Lošu igru na obe strane terena beogradski tim je uspeo da promeni i da u nastavku uspostavi ritam, a tome je najviše "kumovao" ulazak u igru Luke Vildose.

Argentinac je debitovao u crveno-belom dresu sa poena i nekoliko sjajnih poteza kojima je, pre svega, preuzimao inicijativu u timu Vladimira Jovanovića.

Zvezda je na poluvreme otišla sa devet poena minusa (39:30), a Vildosa je posebno do izražaja došao u trećoj deonici.

Imao je nekoliko nerezonskih pokušaja polaganjem sa neverovatno visokim lukom, verovatno plašeći se blokada visokih centara Reala (Tavaresa i Porijea), ali je imao par pogođenih trojki, ukradenih lopti i poena posle finti koje su pokazale da bi mogao da bude pojačanje za Zvezdu.

Grafika: SofaScore

Na krilima poteza Vildose i trojke Bena Bentila sredinom trećeg kvartala Zvezda je stigla na samo dva poena minusa – bilo je 44:42.

Ipak, tada kreće nova serija Reala od 10:0 koja je kompletirana trojkom Džanana Muse, a Zvezda je više od pet minuta bile bez ijednog postignutog poena.

Epilog je bio takav da je Zvezdin veliki nalet odbijen, a utakmica praktično rešena pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Tada je Zvezda još jednom uspela da priđe na pet poena minusa, opet poenima Bentila, ali i to je Real odbio i na kraju došao do, ipak, ubedljive pobede od 16 razlike.

Najefikasniji igrač susreta bio je Ben Bentil sa 17 poena i pet skokova, a u ekipi Zvezde dvocifren je bio još samo novajlija Vildosa sa 10 pogodana.

U pobedničkom taboru Džanan Musa je bio najbolji sa 13 poena, ali je veći "indeks" imao Gabrijel Dek sa 12 poena, osam skokova i pet asistencija.

Jabusele je dodao 11, a Valter Tavares 10 postignutih poena.

Sva dešavanja iz prestonice Španije pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 31 sledeca idi na stranu