Vesti - Euroleague -

Partizan sa milanske piste gleda ka plej-inu

Košarkaši Partizna nastavljaju takmičenje u Evroligi, a ovog petka u Milanu očekuje ih duel sa Olimpijom u 28. kolu od 20.30.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024

Crno-beli put Italije krenuli su sa skorom od 13 pobeda i 14 poraza i okršaj sa ekipom Etorea Mesine čekaju na 10. poziciji, koja vodi u plej-in.

Sa druge strane, domaća ekipa u dosadašnjem delu imam učinak od 11 trijumfa i 16 neuspeha i nalazi se na 14. mestu u poretku evroligaša.

Ekipa Željka Obradović u prethodnoj rundi posle mesec dana osetila je ukus pobede u Evroligi, kada je savladan Efes u Štark Areni na pogon Alekse Avramovića i Zeka Ledaja i gosti imaju jasnu viziju u Milanu - upisati trijumf koji će ih približi ka Top 10.

Partizan je u decembru pokazao da ume da igra protiv milanske ekipe, pošto je na svom terenu slavio 82:69, za razliku od prethodne sezone kada je Olimpija dva puta uzela skalp beogradskim crno-belima.

Kevin Panter i družina u Mediolanum Forumu moraće da nađu način da zaustave lidera domaćeg tima Šavona Šildsa, koji će na ovom meču imati i pomoć Nikole Mirotića i Šabaza Nejpira u konačnoj borbi za priključak doigravanju.

Ovaj dvojac Milana vraća se u sastav pred okršaj sa šampionom ABA lige, nakon što su zbog povreda i bolesti nisu bili na raspolaganju treneru Mesini.

Mirotić zbog stomačnog virusa nije igrao portiv Asvela u prethodnoj rundi, kao i protiv Varezea u domaćem šampionatu, a nakon što je propustio i prvi duel sa Partizanom, svojim nesuđenim timom, veliki znak pitanja stajao je pored njega i pred ovu utakmicu.

Prema poslednjim informacijama, krilni košarkaš biće u stroju za Partizana, a videćemo u kojoj meri će moći da pomogne svom timu.

Milano će biti jači i Šabaza Nejpira, plejmejkera koji je sezonu počeo u Crvenoj zvezdi, dok će večerašnji duel propustiti Bili Beron, Stefano Tonut i Aleks Pojtres.

"Očekuje nas fizički veoma čvrsta ekipa, koja je očigledno dobro organizovana kao i svaki tim Željka Obradovića. Za nas će biti važno da iskontrolišemo skokove, da imamo čvrstu defanzivnu tranziciju i da koristimo dobro izbalansiran napad između igre unutar reketa i spoljnih šuteva. Biće zadovoljstvo za sve ponovo videti Pantera i Ledeja, dva izvrsna igrača, koji su pre u sezoni 2020/2021. bili sa nama", rekao je Mesina.

I Partizan ima kadrovski problema, pa četa Željka Obradovića u oslabljenom sastavu ie "manekenima" na noge.

Najtrofejniji evropski trener neće moći da računa na Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza, a prema poslednjim vestima u ekipi neće biti ni Tristana Vukčevića.

Obradović je dva dana pred meč govorio da igrači imaju problem i da će se konačna odluka znati pred put u Milano.

Naneli će ovaj meč propusti zbog problem sa bolom u ramenu, koji vuče još od Kupa Radivoja Koraća, Jaramaz nije bio sposoban da trenira sa timom, pa će poslje ljubljanske Olimpije propustiti i milansku. U red povređenih stao je i Vukčević, koji još uvek nije zalečio povredu kolena.

"Milano je ekipa, koja je podigla broj šuteva za tri poena u poslednjih pet utakmica. Karakteristika je da imaju visoke igrače koji šutiraju veliki broj trojki. Svi osim Kajla Hajnsa su sposobni da šutiraju za tri. Potrebno je prisetiti prošle utakmice kod nas, gde su bili dominantni tokom jednog dela meča. Uspeli smo da okrenemo i na kraju pobedimo bez prevelike neizvesnosti. To je velika opomena za nas da moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bi imali pozitivan rezultat", rekao je trener Partizana.

Obradović je istakao da je ekipa radila na detaljima uoči meča u Milanu, ali će fokus biti na defanzivi.

"Znamo da je svaka utakmica važna. Razimišljamo o Milanu, očigledno je tim razigran u napadu. U odbrani imamo probleme, ali radili smo na svemu. I kada postižete lake poene, ima prostora za napredak. Moramo da obratimo posebnu pažnju na detalje u odbrani", zaključio je
Obradović.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić istakao da je dobra atmosfera u timu i da se nada pobedi u Milanu.

"Oni su veoma iskusna ekipa, ali još ne znamo u kojem će sastavu da nastupe jer su u poslednje vreme imali problema sa povredama. Ali bez obzira na to, oni su iskusni i kvalitetni igrači. Ove sezone igraju dosta promenljivo. Mislim da će da odigraju kvalitetno, pošto im je ova utakmica važna za priključak za 'plej-of'. Uz to su i domaćini i moramo da prikažemo našu najbolju igru, da bismo uspeli da dodjemo do pobede. Atmosfera je super, naravno da je bolje kada se pobeđuje. Sve je drugačije i pozitivnije i nadam se da ćemo da nastavimo u tom ritmu", dodao je košarkaš Partizana.

Anđušić je naveo da je košarkašima Partizana prijala pauza.

"Svima nam je prijala ova pauza, da se resetujemo da se vratimo motivisaniji. Promenilo se to što znamo da je svaka utakmica sada kao finale. I u ABA ligi i Evroligi, za drugo mesto, odnosno za plej-of. I iz tog razloga smo svi još više motivisaniji. Spremni smo, imamo kvalitet i znam da imamo i taj timski duh. I to je bitno za dobre rezultate i opet kažem, pozitivnije je posle važnih pobeda, nego kada se gubi. Nadam se da ćemo da nastavimo sa dobrim rezultatima. Posle toga će sve da bude. Na terenu radiš svoj posao najbolje što možeš, da pomogneš ekipi i to je najvažnije", zaključio je Andušić.

Centar Partizana Bruno Kaboklo takođe očekuje dobru igru svog tima.

"Raspoloženi smo, radimo naporno i mislim da igramo baš dobru napadačku košarku u ovom momentu", rekao je Kaboklo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 8 sledeca idi na stranu