Vesti - Euroleague -

Božić i Alimpijević nastavljaju pohod na trofej Evrokupa

Prošla je jednomesečna pauza i počinje plej-of Evrokupa, gde imamo dva srpska trenera koja se bore za trofej.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Utakmicama osmine finala nastavlja se takmičenje u drugom po rangu evropskom takmičenju, gde titulu brani španska Gran Kanarija.

Sa druge strane, tu su Dušan Alimpijević sa Bešiktašom i Petar Božić sa London Lajonsima, koji se bore za "tron".

Obe ekipe će odmeriti snage 6. marta, Bešiktaš će izaći na megdan aktuelnom šampionu, dok "lavove" iz Londona očekuje duel sa Turk Telekomom.

Sistem takmičenja je takav da će jedan meč odlučiti pobednika i obezbediti plasman u četvrtfinale.

Tamo se već nalaze Pariz i Hapoel sa jedne, Burž i Kluž sa druge strane, pošto su kao najboljeplasirane ekipe grupe A i B obezbedili direktan plasman.

Osmina finala počinje u utorak od 19 časova i 30 minuta, kada će na megdan izaći nemački Ulm i španski Huventud.

Pobednik ovog duela, odmeriće snagu sa neverovatnim Parizom, koji je na dominantan način završio prvu fazu takmičenja sa samo jednim porazom.

Zanimljivo, Božić i Alimpijević mogu da se susretnu tek u finalu. Prethodno su se susreli u 16. kolu, grupne faze Evrokupa.Tim iz Londona je tada ubedljivo slavio 95:72.

Ipak, najveće uzbuđenje će biti drugog dana, kada će na parket kročiti bivši treneri Zvezde i Partizana. Prvo će Božićev London odmeriti snage sa prošlosezonskim finalistom Turk Telekomom od 19 časova.

Malo je falilo ekipi iz Velike Britanije da obezbedi direktan plasman u četvrtfinale, samo jedna pobeda.

Pobednik će na megdan Klužu, koji je sa druge strane za pobedu bio bolji od Gran Kanarije.

Ekipa Mihaja Silvasana ove sezone igra odlično. Zanimljivo, u ekipi iz Kluža se nalazi nekoliko igrača iz ABA lige, kao što su Brajs Džouns, nekadašnji plejmejker FMP-a i Borca, Di Džej Sili iz Budućnosti, Andrija Stipanović iz Splita i Cedevita Olimpije, kao i Adama Makoka, đak Mege i nekadašnji član Bulsa.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ekipa Dušana Alimpijevića sa druge strane izlazi na teren od 21 čas protiv nesuđenog Evroligaša, ekipe Gran Kanarije, koju sa klupe predvodi Jaka Lakovič.

Istanbulski tim je u dobroj formi, dok sa druge strane Gran Kanarija ne blista sa u šampionatu. Pobednik ovog duela, odmeriće snagu sa Hapoelom iz Tel Aviva u četvrtfinalu.

Alimpijević ima velikog iskustva u Evrokupu, a posebno je obeležio ovo takmičenje 2022. godine, kada je sa Bursom igrao finale, gde je poražen od Virtusa.

Pre toga, uspeo je da nadigra Partizan u osmini finala, Cedevita Olimpiju u četvrtfinalu i Andoru za plasman u finale.

Da li je spreman da nadmaši svoj prethodni uspeh? Videćemo. Ove sezone u tome će mu pomoći Derek Nidam, koji je i te godine bio deo njegovog tima, kao i doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović.

Osminu finala zatvaraju ukrajinski Prometej protiv Arisa, a taj meče će biti odigran na neutralnom terenu u Rigi.

Možemo da očekujemo dosta dobar i uzbudljiv duel, s obzirom da su ekipa izjednačene. Ostavile su dobar utisak u grupnoj fazi i svojim šampionatima.

Pobednik ovog duela, odmeriće snagu sa prvoplasiranim Buržom iz Francuske.

Četvrtfinale je na programu naredne nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 8 sledeca idi na stranu