Vesti - Euroleague -

Može li Avramović reprezentativnim sjajem da obasja Partizan?

Posle pauze zbog takmičenja reprezentacija, na scenu se vraću klubovi nastupima u Evroligi.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Selektor Svetislav Pešić zadovoljno može da trlja ruke posle dva meča u februarskom kvalifikacionom prozoru za odlazak na Evrobakset 2025. godine.

Kako zbog dve pobede, tako i zbog igre i pirstupa svojih igrača, ali i zbog činjenice da je imao čak sedmoricu košarkaša koji su prošlog septembra osvojili srebrnu medalju na Mundobaketu u Manili.

Iskorišćena je dobra osnova koja je stečena na prethodnim okupljanjima, pa je iz tog razloga Aleksa Avramović lako uplovio u reprezentativnu lađu, posle koje je još jednom izašao da velikom dozom samopouzdanja.

Još jednom je bek rodom iz Čačka bio pokretačka sila reprezentacije Srbije, podsetio je na one igre sa Filipina i SP, jer je maksimalno iskoristio priliku koju mu je Kari Pešić ukazao.

Košarkaš Partizana u prvom duelu protiv Finske odigrao je 24 minuta, postigao je 18 poena uz po tri skoka i ukradene lopte, pa je uz Luku Mitrovića bio najzaslužniji za prvu pobedu.

Plenio je zalaganjem i energijom na obe strane terena i protiv Gruzije, i uz Vanju Marinkovića i Marka Gudurića, pomogao je da se rival izrešeta i da se iz Tbilisija put Srbije krene sa pobedom.

Na svom kontu Aleksa je imao 12 poena, tri skoka, sedam asistencija i tri ukradene lopte, za 23 minuta provedena na parketu.

Dobio je Avramović pohvale od selektora još posle prvog meča u Pioniru, gde je apostrofirao da je za 29-godišnjeg igrača najvažnije da bude u fizički dobrom stanju.

Foto: FIBA
Foto: FIBA

"Aleksa mora pre svega da bude zdrav. On kao igrač ima ogromne mogućnosti, ali mora da bude zdrav. Zaboravljate i mnoge dobre utakmice u Partizanu, ali imao je i teške povrede, to mu mnogo remeti samopouzdanje", rekao je Pešić.

"Ima ogromnu podršku od Željka koji ga je stavio da igra na poziciji plejmejkera i tako mi učinio veliku uslugu. Važan nam je igrač i mora da bude zdrav”, rekao je Pešić.

Po povratku iz Manile bio je u usponu forme, ali su ga posle skromnog starta u Evroligi, povrede su ga omele da u tom ritmu nastavi i u dresu Partizana.

U decembru je doživeo povredu noge i tek 26. januara se vratio na parket, kada je Partizan na svom terenu pobedio Žalgiris, što mu je poslednji trijumf u Evroligi.

U četvrtak od 20.30 Partizan čeka prvi prelomni trenutak, prvo "finale" koje može da bude odlučujuće za nastavak sezone.

Crno-beli dočekuju Efes sa skorom 12-14, na poziciiji 11, ali i posle višednevne pauze od takmičarskog meča.

Ekipa Željka Obradovića poslednji put slast pobede u Evroligi osetila je pre više od mesec dana, pa je krajnje vreme da se vrati na pobednički put.

I sam Aleksa svestan je da je njegov tim imao težak period iza sebe, kao i da sada moraju sve to da prevaziđu ako žele da se nađu u Top 10.

"Dobili smo nekoliko dana slobodno. Oni koji nisu išli za reprezentaciju su se malo rasteretili, odmorili mozak i glavu. Iza nas je turbulentan period. Pogotovo posle tog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća gde smo stvarno želeli da osvojimo trofej. Da ne kažem da smo bili u 'daunu'. Već sutra nas očekuje utakmica protiv Efesa. Oni su napadački jedan od najtalentovaniji timova u Evropi. Znamo da će publika kao i svaki put doći i na nama je da podignemo nivo agresivnosti", poručio je Aleksa pred okršaj sa timom iz Istanbula.

Možda je i vreme da Aleksa Avramović povede četu Željka Obradovića na trijumfalne staze, da reprezentativnim sjajem obasja i crno-bele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 8 sledeca idi na stranu