Vesti - Euroleague -

Kapitenov povratnički ples za prekretnicu Partizanove sezone

Činilo se da će ovo biti još jedno Partizanovo "već viđeno".

Izvor: B92
Podeli
STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Partizan ne može bez drame – PAO pao posle produžetka od Panterove ruke

Obradović: Kad se boriš, sve se vraća

Da će još jednom ispustiti meč u neizvesnoj završnici, ali ovaj put krcata Arena svedočila je možda najboljoj partiji crno-belih ove sezone u Evroligi, koji su posle produžetka pobedili grčki Panatinaikos 92:87.

Posle 11. kola ekipa Željka Obradovića upisla je peti trijumf, kojim su dobili dozu samopouzdanja pred nastavak serije domaćinstava, koja ih čeka u prvoj polovini poslednjeg meseca u 2023. godini.

Najveći razlog za optimizam posle ove pobede daje činjenica da je ona izvojevana nakon što su crno-beli nadoknadili minus 10 i što su posle odlične igre u dodatnih pet minuta igre odbranili svoj parket.

Već po uvodnim momentima meča videlo se da će Štark arena gledati jedan borben duel.

Egal je bio posle 10 minuta, da bi nastavak doneo bolji momentum ekipe Ergina Atamana, koja je u ovom delu tri puta išla na plus osam.

Ledej "vukao" u I poluvremenu

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Lesor: Mrzim te; Panter: Barem si me izblokirao VIDEO

Anđušić: Nisam verovao da tako mogu da skočim!

Crno-beli su finišu poluvremena dodali gas, Zek Ledej je vukao i na kraju sa minimalnom prednošću otišli na odmor (39:38), što je bio znak da nas i u narednih 20 minuta čeka još dobre i neizevsne košarke.

Opet su konci igre bili na strani PAO koji je zahvaljujući Matijasu Lesoru održavao prednost. Čekala se podrška spoljih igrača, a jedino je Grant u ovom delu bio na visni zadatka.

Partizan je sa zaostatkom od minus dva ušao u odlučujući deo, a dekoncentracija na početku odlučujućeg perioda omogućila je rivalu da se serijom od 8:0 odlepi na dvocfrenu prednost (64:54).

Dva puta u kratkom roku Obradovć je morao da zove svoje igrače klupu, pokušavali su crno-beli da stignu rivala, ali protiv raspucanih Mitogula i Nana nije bilo rešenja.

Kaboklo podigao energiju

Bruno Kaboklo i Ledej, koji je na kraju imao sjanu partiju, pogađali su kada je bilo bitno, ali nekoliko loših odluka u odbrani, ponovo su kažnjavali Mitoglu i Nan.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica, ovaj put videla se želja i borbenost u timu Željka Obradovića, bez obzira što je zaostatak bio dvocifren.

Nije crno-belima padalo na pamet da odustanu, a uz podršku više od 20.000 navijača, dobili su šou onog kog su mesec dana željno iščekivali.

Jer, znalo se koliko ovom timu fali kapiten Kevin Panter, koji je još jednom pokazao zašto je lider regionalnog šampiona.

Kapiten kapitenski

Pri rezultatu 71:78 usledila je minijature Partizanovog kapitena, spakovao je sedam brzinskih poena Panatinaikosu, zapalio Arenu, a svom timu omogućio produžetak.

Na talasu ogromne energije kako na tribinama, tako i na terenu, Partizan je fantastično počelo pet dodatnim minuta.

Bruno Kaboklo "polomio" je obruč fantastičnim zakucavanje, a Pi Džej Doužer samo ga je ispratio, dok je Panter jsa sobom "povukao" i Danila Anđušića, koji je pogodio za velikih osam poena viša (88:80).

Već se u Partizanovoj koloni za pobede nazirala peta recka, ali je PAO poslednjim trazajem na meču prišao na 88:85.

Zek Ledej sjajnu rolu zaokružio je važnim poenima, a pobedu je overio niko drugi do kapiten.

Doužer je zver, Anđušić "džoker"

Foto: Starsportphoto
Foto: Starsportphoto

Povratničkim plesom, sa ukupno 13 poena i tri asistencije, iskreirao je važan trijumf svom timu, koji će sa njim, u nastavku sezone imati čemu da se nada.

Već pomenuti Zek Ledej bio je najefikasniji sa 23 poena i pet skokova, Pi Džej Doužer pratio je sve sa 16 poena i sedam skokova, dok Bruno Kaboklo iz meča u meč pokazuje da se sve bolje uklapa u Obradovićevu filozofiju (12 poena).

Iako se poenterski nije istakao, Danilo Anđušić radio je odličan posao kada je skok u pitanju, pa je ovaj duel završio kao najbolji skakač sa osam uhvaćenih lopti.

Partizan je u ovom meču imao 37 skokova, 15 asistencija i 14 izgubljenih lopti, dok je PAO imao identičan broj uhvaćenih lopti, pet dodavanja više i dve izgubljne lopte manje, ali ih je erupcija energije crno-belih ugasila kada je bilo najvažnije.

Da li je ovaj meč prekretnica za Partizan, videće se već u narednom duplom kolu Evrolige, kada u Beograd stižu Monako (5.12) i Olimpija iz Milana (7.12).

Ako je PAO bio odskočna daska, Monako i Olimpija mogli bi da ubrzaju let crno-belih kao onoj formi koja ih je krasila u drugom delu prethodne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 6 sledeca idi na stranu