Vesti - Euroleague -

Evroliga čeka krunisanje šampiona – Olimpijakos ili neuništivi Real?

Vreme je za evroligaški krešendo.

Miloš BogovacIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

košarkaši Real Madirida i Olimpijakosa u nedelju od 19 sati u Kaunasu igraće za trofej Evrolige.

Madriđani su preživeli ono što nijedan tim ne bi preživeo u okršaju sa Partizanom, precrtali su i Barsu sa tim elanom i sada su sposobni da urade sve u finalu, u kom ih čeka grčki velikan, koji je bio najkonstantniji tim ove sezone i koji je u polufinalu "počistio" Monako.

Košarkaši Real Madrida igraće za svoju 11. evropsku titulu koju će, ako sve prođe u nedelju uveče onako kako žele u "kraljevskom klubu", bez ikakve dileme biti jedna od onih koju će upisati crnim masnim slovima u klupske almanahe, u posebnom poglavlju.

Jer šta su sve igrači Ćusa Matea preživli do finala - prepričava se i prepričavaće se.

Samo za seriju sa Partizanom zaslužili su da im se izliju posebne medalje.

Od 0:2 posle prve dve utakmice, pakao Arene u dva navrata, pa onda i onih -18 u "majstorici" - sve su to uspeli da pregrme igrači Reala i isplivaju do završnog turnira.

I ne staju.

Ono što ih nije ubilo, ojačalo ih je do te mere da su i onako oslabljeni, posle još jednog preokreta, adrenalinski potukli i najvećeg rivala i do juče prvog favorita turnira Barselonu.

Legendarna trojka Rudi-Ljulj-Ćaćo nosi pobednički skiptar, ostatak družine prati, toranj Tavares ruši sve pred sobom i ovakav Real - koji se digao iz mrtvih - može sve.

Sa duge strane, čvrsto i postojano stoje moćni košarkaši iz Pireja, koji žude za četvrtim evroligaškim peharom.

Ako se za neki tim može reći da je sve vreme, bez većih trzavica, imao stabilnu formu, niz pobeda, kontinuitet tokom sezone, tim za koji je odavno mnogima bilo jasno da će završiti u Kaunasu, onda je to Olimpijakos.

Barcokasov tim je autoritativno zbrisao Monako u polufinalu, treća deonica bila je demonstracija čiste košarkaške sile Grka.

Duo Vezenkov-Slukas deluje nezadrživo, odbrana je besprekorna, a uz to će i hiljade navijača biti uz crveno-bele u finalu, kao faktor koji može biti od velikog značaja u ovakvim mečevima.

Jedno je sigurno posle "najneizvesnije evroligaške sezone ikad", za trofej se bore dva tima koja su to najviše zaslužila.

Očekujemo ništa drugo osim košarkaškog spektakla u zemlji u kojoj je ovaj sport poput religije.

Olimpijakos i Real igrali su već tri puta za evropski tron (1995, 2013, 2015). Madriđani vode u pobedama 2:1, a mnogima su još u sećanju prethodna dva finala - Spanulisovo "ludilo" i potom revanš Reala sa kamatom dve godine kasnije.

Novo finale doneće nove junake.

Neuništivi Real ili grčka sila - Evropa večeras dobija novog vladara.

U borbi za treće mesto od 16 sati sastaju se Barselona i Monako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 4 sledeca idi na stranu