Vesti - Euroleague -

Šest razloga zašto je Real dobio Partizan

Španski list "AS" objavio je spisak od šest razloga koji su zaslužni za pobedu Reala nad Partizanom.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Madriđani su u četvrtfinalu Evrolige uradili ono što niko nije, vrativši se od 0:2 i prošavši u polufinale gde ih čega Barselona.

Novinar pomenuttog lista Alberto Klemente je tim povodom odlučio da iznese šest razloga koji su pomogli "kraljevskom" klubu u tome.

* ANKETA Da li je tuča "prelomila" seriju Reala i Partizana?

* Poraz koji će dugo da boli VIDEO

* Emotivan doček "grobara" – Lesor u suzama VIDEO

Pre svega je pomenuo tuču tokom druge utakmice u Madridu. Geršon Jabusele je najgore prošao na papiru sa pet mečeva suspenzije, ali Partizan nije mogao da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora, dok je Dante Egzum osećao posledice nakon rvačkog zahvata Francuza.

Drugi razlog prema mišljenju španskog novinara je Edi Tavares. "Petica" Reala je dominirao u duelima sa crno-belima i to nakon što je doživeo povredu u prvom meču. Naročito je bio od koristi tokom dva duela u Beogradu.

Posle košarkaša sa Zelenortskih ostrva, Klemente je istakao zonsku odbranu Reala.

* Ljulj je heroj Real Madrida – tuča koja je promenila sve VIDEO

* Tragedija Partizana – Jabusele provocirao, Dončić likovao, Egzum udario na Evroligu

* "Igrači su tužni – Partizan treba da bude stalan član Evrolige"

Madriđani su u zoni 2-3 pronašli Partizanov "kriptonit". Često su menjali, ali je ova postavka igre u odbrani najviše donela rezultat.

Neizostavan je i trener Reala Ćus Mateo, kao i njegov izbor za peti meč u vidu Elia Ndiajea. Košarkaš iz omladinskog pogona je bio prinudno rešenje, a Mateo mu je dao šansu ispred Petra Kornelija kojeg je izbacio iz rotacij.

Ndiae mu je vratio sa četiri poena i skoka za 12 minuta na parketu, uz praktično zaustavljanje Zeka Ledeja koji je šutirao 0/5 za dva nakon utakmice u kojoj je šutirao 12/14.

Poslednji razlog koji Klemente navodi su veterani u ekipi Reala. Serhio Ljulj (35), Rudi Fernandes (38) i Serhio Rodriges (36) su povukli u petoj utakmici u kojoj se njihova ekipa vratila iz 18 poena zaostatka i slavila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 4 sledeca idi na stranu