Vesti - Euroleague -

Španci o šampionskom DNK Reala u Beogradu: "U džungli, kad je lav gladan, on jede"

Marka veliča igru, karakter, čvrstinu, vrelo srce i hladne glave igrača Reala u beogradskim duelima sa Partizanom

Izvor: B92
Podeli

Košarkaši Reala uspeli su što mnogi klubovi ne bi u poziciji u kojoj se našao "kraljevski klub" nakon mečeva sa Partizanom u Madridu – odgovorili su sa dve pobede u Beogradu.

Ekipa Ćusa Matea doslovce je preživela pakao crno-bele Arene, u trećoj utakmici isplivala posle horor prve deonice, a u četvrtom meču odbila adrenalinski nalet Obradovićevog tima.

Za 2-2 u ovoj fenomenalnoj seriji, za košarkaške sladokusce, koja će svoj završni čin imati u Madridu, kada će pasti odluka ko ide u Kaunas.

Španski mediji, otud, veličaju košarkaše Reala i sve što su napravili u dva beogradska meča, ističu srčanost, kvalitet, borbu do koske na svakom delu terena, vrelo srce i hladnu glavu svih aduta u belom dresu.

Ovako je tiražna Marka počela odjavni tekst o Realovom beogradskom duplom trijumfu.

"U džungli postoji samo jedno pravilo. Kada je lav, kralj, gladan - on jede", jasna je aluzija na ambijent u Areni i Realovu ulogu kralja životinja u borbi "za goli život" sa Partizanom.

Dalje, autor teksta potencira činjenicu da je Real u Beogradu bio najbolja verzija sebe.

"Pred Realom je bio zadatak od vitalnog značaja, koji je ekipa ispunila u najtežem momentu sezone, na najvećem izazovu, u njihovom omiljenom takmičenju. Real je imao beskonačno života kada je to bilo potrebno. Izvukao je kandžu i izjednačio posle 0-2 protiv Partizana u Beogradu. Bila je ovo jedna od vežbi opstanka koja svaki tim čini jačim. To je novo lice Madriđana posle četiri dana u Beogradu i može značiti prekretnicu u sezoni".

Autor teksta se i pita šta se desilo sa Realom u prva dva meča. Ekipa sa toliko talenta da pokaže tako loše izdanje u dva meča u Madridu, onako loše da bude u povoju oba pomenuta duela.

"Sumnja u svoj kvalitet, slab početak utakmica i Željko Obradović na drugoj strani, najbolji trener, koji ume da postavi ekipu na oba kraja terena".

Tavares je posebno inspirisao autora teksta.

- Prvi od svih bio je Tavares. Sve su pokušali da ga zaustave, ali on je uvek bio iznad svih čuvara, sa dve magične partije. Sa 26+11 u prvoj i 15+7 u drugoj utakmici uništio je Lesora i Smailagića.

Najtrofejniji evropski klub je je u srpskoj prestonici pokazao svoj šampionski DNK, i to je jedan od udarnih utisaka u tekstu Marke o dešavanjima iz Beograda.

"Serija koja je u jednom trenutku, u košarkaškom smislu, pala u drugi plan zbog tuče igrača u drugoj utakmici, sada je baš ono štio su svi želeli. Gledamo vrhunsku košarku. Real je u razmaku od dve nedelje od haotičnog i letargičnog tima postao kompetitivan sastav, srčan, energičan. Možda je to DNK rotacije koja daje rezultate. Svi igrači shvataju značaj meča, značaj kluba i takmičenja, i pokazali su zube", konstatacija je autora teksta.

Koliko je ovo zapravo bio izazov po Real, koliko fizički i u svakom drugom smislu zahtevan, najslikovitije svedoče i reči trenera Reala posle meča:

"Izvukli smo se iz vrlo teške situacije...gotovo nemoguće", svestan podviga u Beogradu bio je strateg Madriđana Ćus Mateo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 4 sledeca idi na stranu