Z.K.

"Ako pobedi Italija, navijaću za njih u finalu"

Reprezentacije Španije i Italije od 21 čas na "Vembliju" igraju prvo polufinale na Euro 2020.

Komentari 1
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Očekuje se žestok sudar dva sjajana tima, a zanimljive izjave uoči ovog duela dao je i selektor "furije" Luis Enrike.

On je rekao da se nada da će na tribinama u Londonu biti više španskih i italijanskih, nego engleskih navijača.

"Engleska bi mogla u finale i tu bi svakako bilo mnogo njihovih navijača, ali ovo je posebna situacija. Nadam se da će biti više Italijana i Španaca, nego Engleza. Ne možemo da utičemo na to, ali hajde da ne trošimo mnogo energije na priču o tome".

Mediji apostrofiraju njegov odlazak iz Rima kao momenat kada bi u ovom meču mogao da se "osveti" Italijanima. Enrike na stvar gleda sasvim drugačije.

"Otišao sam svojom odlukom, Roma je želela da ostanem u klubu. Znači ja sam odlučio, nema nikakve osvete. Mnogo volim Italiju, uvek se trudim da odem tamo. Lepo je igrati protiv Italije, srešćemo senopet u oktobru u Ligi nacija. Za mene, to je uvek zadovoljstvo. Razgovarao sam sa Danijeleom de Rosijem pre dve ili tri nedelje, radujem se što ću ga videti opet. Bili smo mlađi pre deset godina, pokušavao sam da igram proaktivan fudbal i tada i sada, to je moj identitet", kaže selektor Španija.

Za kraj, imao je zanimljivu poruku.

"Ako pobedimo, biće to sjajno za nas, ali ako slučajno Italija pobedi, na pravi način, navijaću za njih u finalu", zaključio je Enrike.

Vesti

prethodna strana 1 / 33 sledeca idi na stranu