Slavni ragbista optužen da je namerno preneo HIV

Legendarni velški ragbista Geret Tomas suočava se sa optužbama da je svom bivšem partneru Ijanu Baumu namerno preneo HIV.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* B92.net GOAT – Ratnik

Kako piše Miror, Baum je podneo tužbu protiv Tomasa pred Visokim sudom pravde Engleske i Velsa za napad, namerno povredjivanje i nemar jer mu nije saopštio da je zaražen HIV pre nego što mu je preneo virus.

Tomas (48) i Baum (59) bili su u vezi koja je sa prekidima trajala pet godina, a Baum na ime odštete traži 177.500 evra (150.000 funti), s tim što bi suma mogla da bude i veća na ime "ozbiljnih fizičkih i psihičkih povreda".

Geret Tomas, čiji je nadimak Alfi, 2009. godine priznao je da je homoseksualac i tako postao ikona LGBT zajednice u Velikoj Britaniji, jer bio jedan od prvih ragbista koji su to učinili.

"Ne želim da budem poznat kao gej ragbista. Ja sam pre svega ragbista. I ja sam čovek", rekao je tada Tomas za Dejli mejl.

Deset godina kasnije bivši reprezentativac Velsa otkrio je da je HIV pozitivan.

Tomas je bio toliko popularan u Velikoj Britaniji da je američki glumac Miki Rurk planirao da napravi film o njemu u kom bi njegov lik tumačio Tom Hardi.

Od tog projekta se na kraju odustalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.