Bilateralni sastanak u oblasti sporta između Republike Srbije i Mađarske

Ministar sporta Zoran Gajić održao je bilateralni sastanak sa državnim sekretarom za sport u Vladi Mađarske dr Adamom Šmitom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo sporta
Foto: Ministarstvo sporta

Bilateralni sastanak u fokusu je imao razmenu stručnosti u oblasti sportske nauke, metodologije treninga, radi poboljšanja opštih performansi sportista obe zemlje.

Dogovrena je saradnja na istraživačkim inicijativama kako bi se donele inovacije u metodologijama i opremi za obuku.

Obe susedske zemlje neguju globalnu saradnju i unapređenje sportskih ideala prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, što pruža priliku za interakciju i razmenu znanja među različitim zainteresovanim stranama u vezi sa sportom.

Obe strane su pozdravile uspešne rezultate i podvukli važnost jačanja konkurentnosti i unapređenja resursa u obezbeđivanju održivosti i otpornosti sporta.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i Uroš Pribićević, pomoćnik ministra Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije kao i ambasador Mađarske u Srbiji Nj.E. Jožef Mađar.

Memorandum o saradnji odbojkaških saveza

Sastanku su prisustvovali Đula Mešter, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS te dr Đula Begelj, predsednik Odbojkaške federacije Mađarske.

Mešter i Begelj svečano su potpisali Memorandum o saradnji dva Saveza, kojom se zapravo nastavlja izvanredna saradnja, koja je do sada krunisana zajedničkom organizacijom prvenstva Evrope za pionirke 2023, a nastaviće se novim zajedničkim akcijama.

Planirano je organizovanje trenerskih seminara, kao i saradnja mlađih reprezentativnih selekcija, klubova, organizacija trening kampova, prijateljskih utakmica i turnira.

Čelnici dva Saveza su razmatrali mogućnosti zajedničke organizacije takmičenja pod okriljem CEV i FIVB.

Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.