Svetska antidoping agencija (WADA) u poseti Srbiji

Delegacija Svetske antidoping agencije (WADA) posetila je Ministarstvo sporta i Antidoping agenciju Srbije

Izvor: B92, ADAS
Podeli
Foto: Anti-doping agencija Srbije (ADAS)
Foto: Anti-doping agencija Srbije (ADAS)

Ova poseta je potvrdila važnost očuvanja zdravog, čistog i sigurnog sportskog okruženja.

Poseta WADA, ispred koje je bio direktor kancelarije predsednika WADA Rafal Piekota i koordinatorka WADA za partnerstva Paulina Budek je prilika za razmenu informacija i iskustava iz oblasti antidopinga.

Održan je sastanak sa državnim sekretarom u Ministarstvu sporta gospodinom Markom Kešeljem i pomoćnikom ministra Urošem Pribićevićem, kao i predstavnicima sektora za sport i sektora za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta.

Delegacija Svetske antidoping agencije je istakla izuzetnu saradnju koju WADA ima sa Antidoping agencijom Republike Srbije, naglasivši da je Antidoping agencija Republike Srbije primer dobro organizovane i efikasne agencije koja u potpunosti deluje u skladu sa propisima koji uređuju oblast borbe protiv dopinga u celom svetu.

Piekota je takođe istakao izuzetne napore koje Ministarstvo sporta ulaže u razvoj sporta i borbu protiv dopinga, obezbeđujući potpunu usaglašenost propisa Republike Srbije u ovoj oblasti.

Direktorka Antidoping agencije Republike Srbije prof. dr Milica Vukašinović Vesić istakla je značaj saradnje između domaće agencije i Svetske antidoping agencije, naglašavajući da kroz razmenu informacija i najboljih praksi zajednički rade na očuvanju čistog sporta, zdravlja sportista i fer pleja, istovremeno osiguravajući integritet sportskih takmičenja.

Antidoping agencija Republike Srbije ostaje posvećena visokim standardima u borbi protiv dopinga, a kroz transparentnost u radu i saradnjom sa sportskim organizacijama, beskompromisno i svakodnevno se zalaže i osigurava fer i pošteno sportsko takmičenje. Ovaj kontinuirani napor jača integritet sporta u Republici Srbiji i doprinosi globalnoj borbi za fer i čist sportski ambijent.

Kroz dalju saradnju i implementaciju najboljih praksi, Antidoping agencija Republike Srbije ostaje ključni akter u očuvanju integriteta sporta i promociji etičkih vrednosti međunarodne sportske zajednice.

"Srbija ima izuzetne sportiste koji poštuju fer i poštenu borbu i verujem da ćemo u godini pred nama uživati u vrhunskim rezultatima postignutim isključivo na zdrav, siguran i sportski način", zakjlučila je direktorka Antidoping agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.