Mahoms: Trener me je pustio da budem svoj

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms obeležio je još jedan Superboul, ovog puta 58. u Las Vegasu, gde je ostvario jedan od najvećih preokreta u istoriji.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

* Magija Mahomsa tri sekunde pre kraja Superboula VIDEO

"Poglavice" su savladale San Francisko 49-erse rezultatom 25:22 u produžetku i tačdaunom koji je Mahoms bacio ka Hardmanu tri sekunde pre kraja susreta.

Čifsi su četvrti put u istoriji, a po treći put u poslednjih pet sezona podigli "Lombardijev trofej".

Mahoms je posle meča istakao da mu je ova titula najznačajnija do sada.

"Ovaj Superboul mi znači više. Jer su se dešavale različite stvari kroz koje smo morali da prođemo. One su nas spremile za plej of. Imali smo do sada sjajne mečeve u plej ofu, a ovaj plej of nam je najbolji jer smo se borili kada situacija nije bila sjajna“,
rekao je Mahoms.

Posebno je istakao značaj trenera Kanzasa Endija Rida bez koga, kako kaže, ne bi bio isti igrač.

"On je jedan od najboljih trenera svih vremena. Znam da nema još sve trofeje i ima još mnogo sjajnih trenera, ali način na koji on vodi utakmicu i da uspeva gde god da je… Što se mene tiče on izvlači najbolje iz mene jer me pušta da budem ja. To je važno. Ne tera me da budem neko drugi. Ne mislim da bih bio ovakav kvoterbek da nemam trenera Rida. Osim toga mislim da je najbolja moguća osoba i to je nešto stvarno posebno“, istakao je Mahoms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.