Bivši NFL igrač umro u 35. godini

Bivši NFL hvatač Devon Vajli, koji je igrao za Kanzas Siti i Tenesi, preminuo je u 35. godini, saopštila je porodica.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Jamie Squire
Foto: Profimedia/Jamie Squire

Uzrok smrti nije objavljen.

"Želeli smo da izdamo ovu objavu kako bi ljudi koji su znači i voleli Devona čuli da je preminuo jer nemamo kapacitet da dosegnemo do svih u ovom teškom trenutku. Nema reče koje mogu da izraze tugu koja dolazi kad izgubiš brata, dragog prijatelja i neverovatnog strica. Devon je imao mnogo ljubavi i radosti. Uvek je zasmejavao ljude i zabavljao nas svojim fudbalskim umećem, sviranjem gitare, glupavim šalama i glasovima, prevrtanjem, opsesivnim ćaskanjem o Ratovima zvezda, noćima provedenim za video-igrama i da ne pominjemo njegov prelepi osmeh. Uvek će nam nedostajati", navodi se u saopštenju Vajlijeve porodice.

Vajli je bio zvezda u kalifornijskoj srednjoj školi Granit Bej, a igrao je za Fresno Stejt univerzitet 2007-2011. i u poslednjoj godini imao 56 hvatanja na 13 utakmica.

Predvodio je Zapadnu sportsku konferenciju sa 15,48 jardi po vraćenom hvatanju i vratio dva panta za tačdaune, protiv desetog tima lige Nebraske i petog Bojzi Stejta.

Imao je i četiri vraćanja pantova za 54 jarde u Istok-zapad Šrajn boulu, Ol-star koledž utakmici.

Kanzas Siti Čifsi su ga birali u četvrtoj rundi drafta 2012. godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Pokazao je prilično dobru hitrinu i stvari koje se tiču hvatanja lopte. Pokazao je ono za šta su ga hvalili. Vrlo je brz i odlično trči rute. Mislim da će moći da beži defanzivcima i ima priliku da realizuje akcije", rekao je tadašnji trener Čifsa Romeo Krenel.

Vajli je uhvatio šest dodavanja u šest utakmica sa Čifse, ali je otpušten pred sezonu 2013.

U toj sezoni je odigrao dve utakmice za Tenesi Tajtense, ali je većinu od naredne tri sezone proveo sa trening timovima 5-6 različitih NFL ekipa.

Poslednji profesionalni nastup imao je 2017. kada je nastupao u kanadskoj CFL ligi, a potom je pokušao da se ostvari kao muzičar.

"Počivaj u miru Devone Vajli. Jedan od najboljih ako ne i najbolji igrač koji vraća pantove koji je došao sa Fresno Stejta. Molimo se za celu Vajli porodicu i ceo 'crveni talas'. Ovo je bolno", objavio je Fresno Stejt na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.