Rodžers: Pekersi, videćemo se opet

Aron Rodžers predstavljen je kao novi kvorterbek Njujork Džetsa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rodžers je posle 18 godina napustio Grin Bej sa kojim je osvojio XLV Superboul.

Četvorostruki MVP je krenuo stopama još jedne žive legende Pekersa Breta Farva i zeleni dres Grin Beja zamenio onim iz Njujorka.

"Ovo nije kraj za nas. Videćemo se opet, Grin Bej će zauvek imati moje srce", oprostio se Rodžers od Pekersa na Instagramu.

Bio je 24. pik na draftu 2005. i bacio 475 tačdana, 5.001 uspešno dodavanje iz 7.660 pokušaja za 59.055 jardi, te istrčao još 35 tačdauna i 3.466 jardi.

Pekersi su već najavili da će Rodžersov dres sa brojem 12 u budućnosti biti penzionisan i da će se njegovo ime naći na fasadi "Lembo filda" kada bude uvršten u "Kuću slavnih", što je izvesno.

"Nisam siguran da je moguće u potpunosti izraziti zahvalnost koju osećam prema Pekersima, našim neverovatnim navijačima, državi Viskonsin, hiljadama igrača sa kojima sam se susreo, sjajnim muškarcima i ženama koji rade za organizaciju, neverovatnim ljudima koje sm sreo usput, u jednom postu sa deset slika, ali nadam se da ćete pročitati ovo i osetiti moje srce i dušu, ispunjene ljubavlju, srećom i mirom o mom vremenu u zelenom i zlatnom", napisao je Rodžers.

"Odrastao sam u Grin Beju, draftovan sam sa 21, zaljubio sam se u igru, upoznao neke prijatelje za ceo život, i sa sobom nosim uspomene koje će trajati zauvek. Zahvalan sam pokojnom Tedu Tompsonu koji me je draftovao, mojim glavnim trenerima, posebno na 13 godina sa Majkom mekartijem, kao i poslednje četiri sa Metom Leflerom".

"Postoji nešto posebno u tome"

Džetsi su za njegov dolazak "platili" pikom prve runde ovogodišnjeg drafta (ukupno 13), druge runde (42), šeste runde (207) i eventualnim pikom druge runde narednog drafta, ukoliko Rodžers odigra 65 odsto utakmica.

"Ovo je uzbudljiv potez kao i biti deo nečeg ovako posebnog. Odrastao sam gledajući stare VHS kasete Superboula i očigledno znam za garanciju i Brodvej Džoa. Od tada je prošlo neko vreme. Jutros sam primetio kako trofej Superboula III izgleda malo usamljeno
", rekao je Rodžers na promociji u Džetsima.

Mnogi se pitaju otkud mu motivacija da u 39. godini počne ispočetka.

"Kad stariš, zabavno je izlaziti i svake godine dokazivati da još uvek možeš i to mi je dovoljna motivacija. Ovo je bio veliki potez zbog ljudi koje vidite na sceni ovde, očigledno trenera Haketa. Prilika da budete deo grada koji je gladan, neverovatne baze navijača koja je ponovo gladna, 12 godina bez plej-ofa, pobeda u Superboulu. Prošlo je mnogo vremena. Prilika da budete deo nečeg posebnog ovde, to je drugačije. Slično je Grin Beju na taj način da kada pobedite u gradu kao što je Grin Bej ili, pretpostavljam, timu kao što su Džetsi, uđete u istoriju. Postoji nešto posebno u tome da to dodate svom nasleđu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.