Finale za anale – Kanzas je šampion!

Kanzas Siti Čifsi su rezultatom 38:35 pobedili Filadelfija Iglse u 57. izdanju Superboula.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Superboul 57:
Filadelfija Igls – Kanzas Siti Čifs 35:38 (24:14)
Stadion: Stejt Farm, Arizona
Sudija: Karl Čifers

Spektakularna utakmica u Arizoni pripala je ekipi Kanzasa koja je posle velikog preokreta nadigrala favorizovane Filadelfija Iglse.

Bio je ovo prvi ikada okršaj tamnoputih kvoterbekova, Patrika Mahomsa i Džejlena Hursta, inače dvojice MVP kandidata i vođi napada Kanzasa pripao je ovaj dvoboj.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Po drugi put je Kanzas Siti predvođen Patrikom Mahomsom postao NFL šampion i ponovo je Endi Rid prigrlio Lombardijev trofej i to potpuno zasluženo nakon sjajne utakmice o kojoj će se dugo pričati.

Rekord Superboula je 75 poena, a večeras je postignuto 73 pa vam dovoljno govori o kako se fantastičnoj utakmici radilo.

Filadelfija je krenula snažno i do tačdauna došla već u prvom napadu, a Kanzas je odgovorio na identičan način i na semaforu stoji 7:7 tamo negde sredinom prvog kvartala.

Druga četvrtina samo što je počela, a Iglsi su odmah došli do tačdauna i bacili Čifse na kolena, potom se odbranili i ponovo krenuli u napad da bi lopta ispala fantastičnom kvoterbeku Hurtsu i odbrana dolazi do tačdauna.

AP Photo/Charlie Riedel
AP Photo/Charlie Riedel

Nik Bolton je pokupio fambl i utrčao u end zonu, pa smo ponovo imali nerešen rezultat – 14.14.

Malo po malo i eto File na polovini terena. Hurts prvo na kvoterbek sniku i potom pasom za 5 jardi ulazi na teritoriju Čifsa, onda hvata loptu Devonte Smit i gle čuda, novi tačdaun 21:14!

Filadelfija Iglsi na krilima sjajnog Džejlena Hurta dolaze do trećeg tačdauna u prvom poluvremenu, a on je osvojio 246 jardi i sve oči bile su uprte u njega.

AP Photo/Ross D. Franklin
AP Photo/Ross D. Franklin

U nastavku se priča malo promenila i odbrana Iglsa malo usporila nakon onog spektakularnog nastupa Rijane i sledi majstorija Mahomsa, pas za Kelsija, pa za Mekinona i onda Pačeko utrčava u end zonu i 24:21, smanjuju Čifsi.

Iglsi stižu do novog fild gola i vođstva 27:21, pa je bilo jasno da će sve stati u četvrtu četvrtinu koju izabranici Endija Rida dosta bolje počinju i dolaze do tačdauna i preokreta, 27:28!

Mahoms je znao da pronađe Mura i poslao mu sjajan pas nakon izvandredne akcije i Kanzas povežava prednost na 27:35 i korača ka šampionskom prstenu.

Kome se Filadelfija okrenula? Džejlenu Hurtsu. Šta je on uradio? Prvo bacao, pa trčao i onda kreira dramu i donosi izjednačenje 35:35!

Ludnica kakvu Superboul i zaslužuje okončana je maestralnom igrom Kanzasa koji je istrošio vreme i na 6 sekundi pre kraja šutem za tri poena slavio rezultatom 38:35.

Hail Mary pas Džejlena Hurtsa u poslednjoj sekundi nije bio precizan i tu se sve završilo.

AP Photo/Charlie Riedel
AP Photo/Charlie Riedel

Kod pobednika Patrik Mahoms je prebacio 182 jarda, ali i istrčao 44 uz zna se kakvu povredu zgloba. Pride je bacio tri pasa za tačdaun, koje su hvatali Trevis Kelsi, Kaderijus Toni i Skaj Mur. Jedan je istrčao Ajzea Pačeko.

Na drugoj strani prvo ime svakako je bio Džejlen Hurts sa tri istrčana tačdauna. Još je imao 304 prebačena jarda i jedan bačeni tačdaun uz još 70 istrčanih jardi. Taj tačdaun uhvatio je Ej Džej Braun, a vredan hvale bio je i učinak Devonte Smita koji je uhvatio 100 jardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.