Superboul LVII – "orlovi" ili "poglavice"

U Arizoni se od 00.30 posle ponoći u noći između nedelje i ponedeljka održava 57. Superboul u istoriji u kom se sastaju Filadelfija Iglsi i Kanzas Siti Čifsi.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Superboul LVII (13. februar):
00.30 Kanzas Siti Čifs – Filadelfija Igls
Stejt Farm stadion, Glendejl (Arizona)

Biće ovo prvi ikada okršaj tamnoputih kvoterbekova, Patrika Mahoumsa i Džejlena Hursta, što je posebno važno u američkoj javnosti.

Takođe, ovaj okršaj mnogi nazivaju i "Kelsiboul", pošto će prvi put u istoriji u direktnom okršaju biti rođena braća, Trevis kao tajt-end Čifsa i Džejson Kelsi kao centar ofanzivne linije Iglsa.

Stručnjaci prognoziraju da su šanse podjednake, s tim da se možda malo veća prednost daje Filadelfiji, zbog jače defanzivne linije i kompletnijeg sastava.

Međutim, iskustvo je na strani Kanzasa, kao i Patrik Mahoums, ovogodišnji MVP regularnog dela sezone i najplaćeniji fudbaler u celom NFL-u.

Spona između dva tima je i Endi Rid, bivši trener Iglsa, a sadašnji Čifsa sa kojima je osvojio jedan Lombardijev trofej.

Filadelfija je do velikog finala došla pobedom nad San Francisko 49ersima rezultatom 31:7, dok je Kanzas na svom "Erouhedu" tesno savladao Sinsinati Bengalse rezultatom 23:20 i osvetio im se za prošlosezonski poraz u istoj fazi.

Mahoms ima poseban motiv: Poraz peče

Patrik Mahoums vuče povredu skočnog zgloba, a mnogi su mišljenja da od njega zavisi ishod ovog susreta.

Ukoliko bude na potrebnom nivou, nema te odbrane koja može da ga zaustavi, ali ukoliko defanzivna linija Iglsa bude uspevala da se probije do njega, crno mu se piše.

Sa druge strane, Džejlen Hurst igra svoj prvi Superboul i prevagu bi moglo da donese to što ispred sebe ima dovoljno snažnu ofanzivnu liniju, te samim tim i dovoljno vremena za izbor dodavanja.

U svakom slučaju, detalji će odlučivati, a videćemo na čijoj će biti strani.

Za ljubitelje šoua u poluvremenu, informacija da će nastupati Rijana sa poznatim gostima koji će biti otkriveni tek u pauzi između dva poluvremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.