Senzacionalan preokret!

Džeksonvil Džeguarsi pobedili su Los Anđeles Čardžerse u prvom kolu plej-ofa NFL-a, rezultatom 31:30.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux

Spektakl kakav se retko viđa priređen je u "Wild card" rundi plej-ofa, pošto su od pakla do raja u samo jednom meču došli igrači Džeksonvila.

Trevor Lorens je meč počeo katastrofalno i izgubio četiri lopte (bacio 4 intersepšna) u prvom poluvremenu, a Čardžersi su tada imali ogromnu prednost 27:0!

U drugom poluvremenu se sve okrenulo naglavačke. Čardžersi su jedine poene postigli u trećoj četvrtini i to fild golom, dok je Lorens odmah pronašao Marvina Džonsa za tačdaun da bi potom i Zej Džons poentirao za smanjenje na 20:30 sa 0:27.

Svi su znali da je Džeksonvil živ i da ovde ništa nije gotovo, a onda je san postao java i Kristijan Kirk smanjuje na 30:26, da bi u sledećem drajvu usledio sjefti i 30:28 plus lopta za Džeguarse.

Trevor Lorens je ključ ove pobede i na 4. pokušaju za 1 jard uspeo da dovede ekipu u fild gol zonu odakle Rajli Paterson pogađa sa 36 jardi i donosi najveći preokret u istoriji franšize! 31:30

Lorens je bacio 288 jardi, a Trevis Etijen je istrčao 109, dok je Engram imao 93 hvatanjem, Kirk 78, a Zej Džons 74.

U poraženom timu, Džastin Herbert je imao 273 jarda pasom, a Džerald Everet se sa 109 jardi hvatanjem najviše istakao, dok je Ekeler istrčao tek 35 jardi, ali je imao 2 tačdauna.

San Francisko 49ersi su umalo sebi zakomplikovali život, ali su uspeli na Levis stadionu u Kaliforniji da nadigraju gostujuće Sijetl Sihokse rezultatom 41:23 i bez problema prođu prvu rundu plej-ofa.

Najnersi su pokazali koliko su dominantni od samog starta i blic odbranom uspevali da sekuju Đina Smita i nateraju ga na greške, pa su prvu četvrtinu dobili sa laganih 10:0.

Usledio je povratak Sihoksa, za to je bilo potrebno malo samopouzdanja uliti Smitu pa sledi serija 17:6 i Sihoksi na poluvremenu vode 17:16, ali u nastavku nisu mogli mnogo.

I dalje je to mlad tim koji nije imao rešenje za sjajnog Broka Pardija. Nekada poslednji pik NFL drafta (gospodin nebitni kako ga zovu) bacio je 338 jardi i vodio ekipu do 25:6 u drugom poluvremenu i na kraju ubedljivu pobedu 41:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.