Nastavlja se sezona u američkom fudbalu, a na programu derbi

Predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbije američkog fudbala.

SSIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Marko Đurić (SBB Vukovi)
Foto: Marko Đurić (SBB Vukovi)

U trećem kolu najviše pažnje privlači derbi između Divljih veprova iz Kragujevca i Vukova iz Beograda.

Prvi će na teren izaći ovogodišnji favoriti za titulu - Kragujevac Wild Borsi i Vukovi Beograd, ujedno i dva aktuelna šampiona.

Divlji veprovi iz Kragujevca brane titulu iz 2019. godine kada se igrala standardna sezona, dok su Vukovi prethodne sezone slavili u verziji 7 na 7, koja je "skraćeno igrana" zbog pandemije korona virusa.

Dve ekipe su se samo u finalima domaćih takmičenja sastajale čak 11 puta: Veprovi su bili bolji 2004, 2006, 2008, 2016, 2018. i 2019. godine, a titule su osvajali još tri puta (2017. protiv Novog Sada i 2009-10 tokom raskola lige).

Vukovi su u finalima bili bolji od 2011. do 2014, 2005. godine Veprove su savladali u Kupu Srbije, a titule su osvajali u još četiri navrata (tri puta protiv Novog Sada 2007. i 2009-10 tokom raskola, kao i pomenute prošle sezone u 7 na 7 ligi protiv Jagodine).

Vukovi su ove sezone pobedili Banat (28:13) i Požarevac (49:0), a Kragujevac je takođe savladao Pastuve iz Požarevca (26:2), dok su u drugom kolu bili slobodni.

Oba tima osloniće se na strance koji igraju na istim pozicijama napadača, kvoterbeka i raning beka. Veprovi su doveli Ajzeu Vida i Eštona Hurda, dok su članovi Vukova postali Džonatan Brentli i Kruso Gongbej. Uz njih na terenu će biti veliki broj reprezentativaca Srbije (osam igra za Veprove, a 11 za Vukove).

Takođe, prvi put kao glavni treneri će se sresti Aleksandar Ristić i Ivan Nedeljković.

Ristić je dugogodišnji prvi trener Veprova, dok je Nedeljković glavni trener postao 2020. godine i do sada je seniorski tim predvodio u 7 na 7 ligi.

Utakmica će se igrati u subotu od 14.00 na veštačkom terenu stadiona "Čika Dača" u Kragujevcu.

Drugi meč takođe će se igrati u subotu, ali zbog tehničkih problema ekipa Banat Bulls neće moći da igra na domaćem terenu, tako da će praktično biti domaćin na terenu njihovih rivala Plavih zmajeva iz Beograda.

Bikovi su posle uvodnog poraza od Vukova (13:28) dobro reagovali i savladali Novi Sad u gostima sa 17:0. Sada dočekuju Zmajeve koji su do sada odigrali jedan meč, budući da su bili slobodni u prvom kolu. U drugom su pobedili Jagodinu sa 22:14 posle produžetka.

Na stadionu FK Heroj u Jajincima u 17 časova sastaće se dve ekipe koje su odlučile da pruže priliku srpskim igračima na poziciji kvoterbeka. Za Zmajeve igra Ognjen Mitrović, dok su u Banatu opcije reprezentativac Mladen Zlatić i legenda američkog fudbala u Srbiji Andrej Tasić. Snage i znanje će odmeriti i iskusni stručni štabovi obe ekipe, koji donose veliko iskustvo kao bivši igrači i sadašnji treneri reprezentacije.

Poslednji meč se igra u nedelju, od 16.30 na Gradskom stadionu u Požarevcu.

Domaći Pastuvi pokušaće da poprave utisak posle prošlog kola kada su oslabljeni otputovali u Beograd i pretrpeli težak poraz. Sada dočekuju Novi Sad Wild Dogs koji imaju skor 1:1.

Posle pobede u uvodnom kolu protiv Jagodine (21:12) u gostima, Novosađani su jako loše odigrali u napadu i na svom terenu su poraženi od strane Banata (0:17).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.