Živa legenda NFL-a odlazi u penziju

Čuveni američki kvoterbek Dru Bris je na svom "Instagram" profilu otkrio da je završio sa profesionalnim igranjem u NFL i da odlazi u penziju.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/DAN ANDERSON
EPA-EFE/DAN ANDERSON

On je skoro čitavu karijeru proveo u Nju Orleans Sejntsima, a počeo je u San Dijego Čardžersima za koje je igrao od 2001. do 2005. godine, pa dolazi u Sejntse za koje igra sve do 2021. godine.

Čuvenu Superboul titulu je Nju Orleansu doneo 2009. godine i to nakon elementarne katastrofe i uragana "Katrina" koji je razorio grad, zbog čega je dobio status žive legende Nju Orleansa.

"Posle 20 godina igranja u NFL i 15 godina u dresu Sejntsa, vreme je da se povučem iz fudbala. Svakim danom sam dao svoje srce i dušu kako bih bio Vaš kvoterbek. Do samog kraja sam bio iscrpljen, davao sve što sam imao za Sejntse i Nju Orleans. Delili smo neke sjajne momente, momente koji su zauvek urezani u mom srcu i mom umu i zauvek ću biti deo vas. Vi ste me iskovali, ojačali, inspirisali i dali mi uspomene za čitav život. Moj cilj je bio da 15 godina dajem sve ono što ste vi meni dali, a i više ako mogu. Ne povlačim se iz Nju Orleansa, samo iz fudbala. Ovo nije doviđenja, već novi početak. Moj pravi životni rad počinje"
, napisao je Dru Bris.

Bris je bio bio MVP pomenutog Superboula XLIV, dva puta ofanzivni igrač godine, sedam puta lider po broju bačenih jardi, četiri puta po broju tačdauna u sezoni, SI i AP sportista godine, a u penziju odlazi kao rekorder NFL po broju bačenih jardi i kompletiranih pasova.

Bacio je ukupno 80.358 jardi (7.142/10.551 pasovi) i 571 tačdaun uz 243 presečena pasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.