"Eksplozija" Lamara Džeksona i nemilosrdne Patriote

Utakmicom između Čikago Bersa i Grin Bej Pekersa započeta je nova NFL sezona, a u nedelju je odigran veliki broj interesantnih utakmica.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Adam Glanzman/Getty Images
Photo by Adam Glanzman/Getty Images

Aktuelni NFL šampion, Nju Ingland Patriotsi odigrali su derbi meč u prvom kolu protiv Pitsburg Stilersa i ubedljivo slavili rezultatom 33:3.

"Vremešni" Tom Brejdi je imao još jedan fantastičan meč sa 341 bačenim jardom i 3 tačdaun dodavanja i pokazao da ekipa ponovo cilja na šampionsku titulu.

Patsi su ovaj meč igrali bez Antonio Brauna, tako da možemo od drugog kola da vidimo još opasnije Patriotse. Stilersi su bili manji zalogaj aktuelnom šampionu, a popularni "Big Ben" Rotlsberger je imao 27 uspešnih dodavanja od ukupno 47 i ukoliko žele da imaju pristojnu sezonu, moraće što pre da zaborave taj ubedljiv poraz.

Kada smo kod ubedljivih poraza, Baltimor Rejvensi su prosto pregazili slabašne Majami Dolfinse rezultatom 59:10! Meč je obeležila sjajna igra mladog kvoterbeka Lamara Džeksona i ruki hvatača Markiza "Holivud" Brauna. Džekson je probao 20 dodavanja, bio preciza 17 puta i dodao 5 tačdaun pasova, dok je 147 jardi uhvatio Holivud Braun na svom debiju.

U ostalim mečevima, Los Anđeles Remsi su sa 30:27 pobedili Karolinu Panterse, Tajtansi su sa 43:13 "demolirali" Braunse, Kanzas je pobedio Džeksonvil 40:26, Minesota Atlantu 28:12, Bilsi su preokretom savladali Džetse 17:16, kao i Iglsi Redskinse 32:27, Čardžersi su bili bolji od Koltsa 30:24, Sihoksi od Bengalsa 21:20, Dalas je u derbiju pobedio Njujork 35:17, San Francisko je sa 31:17 pobedio Tampu, a nerešeno su odigrali Arizona Kardinalsi i Detroit Lajonsi, 27:27.

U noći između ponedeljka i utorka, kolo će kompletirati dueli Hjuston Teksansa i Nju Orleans Sejntsa, odnosno Denver Bronkosa i Ouklend Rejdersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.