- Davis Cup Finale 2019 -

Novak: Poraz boli, ne dešava se često, ali sutra je novi dan

Novak Đoković je posle poraza Srbije od Rusije u meču četvrtfinala Dejvis kup finala u Madridu rekao da je tužan zbog svega, ali da treba gledati u budućnost.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Đoković i Troicki su u taj-brejku seta odluke imali tri meč lopte protiv Rusije, ali nisu uspeli da ih realizuju i protivnici su iskoristili svoju šansu.

Novak je na pres konferenciji poručio da je svima u ekipi teško.

"U sportu se ne radi samo o pobedi i porazu. Mnogo je više od toga. Niko od nas nije odlučio da igra samo da bi pobeđivao, već zato što volimo ovu igru i uživamo u njoj. Naravno, treba i pobedu i poraz doživeti kao pravi profesionalac", kaže Novak.

"Očigledno je da sve to snažno utiče na vaše raspoloženje, na vašu karijeru. Boli, boli zaista mnogo, kako sve ostale, tako i mene lično. Nemam mnogo šta da kažem. Ovakvi mečevi se ne dešavaju tako često. Sezona je završena, otvaramo novu stranicu. Sutra je novi dan", kaže Novak.

On je nedugo pre izlaska na teren u dublu sa Troickom dobio mečl singla protiv Karena Hačanova.

"Razmišljao sam kako da budem najbolja verzija sebe u dublu i tome kako ću igrati sa Viktorom, to je sve. Mislio sam kako ćemo dobiti taj meč poen, u duelu koji je bio pravi rolerkoster, sa mnogo promena. Veoma je sve emtivno, ali život ide dalje", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.