Perišić sanja olimpijsko zlato: Čast mi je što ću predstavljati Srbiju

Mlada srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić izjavila je gostujući na TV Tanjug, da joj je najveći san da osvoji olimpijsko zlato.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Tekvondistkinja beoradskog tima Azije zvanično je postala 51. član srpskog olimpijskog tima u Parizu, pošto je na završnom Grand Priju sezone osvojila četvrto mesto u kategoriji do 67 kilograma.

"Prvo čast mi je samo što ču učešstvovati i predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. To je za mene jedan san koji sam sanjala od malena. Drago mi je što se to ostvario i nadam se da će se ostvariti najveći san, a to je olimpijsko zlato", izjavila je Perišić.

Dodaje da se ne obazire ko su joj moguće protivnice, kao i da se fokusira na sebe.

"Ja više gledam kako se ja u tom trenutku osećam, pred meč. Da ja dam sto posto sebe u toj borbi. Ja znam da sam stvarno jaka u toj kategoriji, da mogu da budem prva i sve. Samo je bitno kako ću se ja osećati i kako ću ja nastupiti u tom trenutku. Kada si mali, ima toga. Jer ti kada si mali, ti još ne znaš kako je, razmišljaš o mogućim ishodima. A kada si stariji, nekako si zreliji i već znaš kako to sve ide", istakla je Perišić.

Trener Aleksandre Perišić, Petra Butala Kovačić tvrdi da se ekipa sa jasnim ambicijama sprema za Pariz naredne godine.

"Mi da ne mislimo da smo vredne zlata, ne bismo išle tamo. Ja verujem da Aleksandra može da ostvari svoj san", konstatovala je Butala Kovačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.