Beograd domaćin šampionata Evrope u tekvondou za pionire i kadete

EP za pionire i kadete u tekvondou održaće se u Beogradu, u hali Ranko Žeravica od petka do nedelje, uz učešće više od 750 takmičara iz 39 zemalja.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Organizator ovog prestižnog sportskog događaja je Tekvondo Asocijacija Srbije, koja uz veliku podršku Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, na ovaj način pruža priliku mladim sportistima da pokažu veštine i talenat.

"Ovo će biti divna prilika za sve mlade borce da se oprobaju i da pokažu šta su toliko dugo i naporno trenirali pred mamama, tatama, bakama i dekama. Ovo je nešto što ranije neke generacije nisu imale priliku da iskuse, jer je prvi put Srbija dobila organizaciju ovako velikog takmičenja i za sve će ovo biti jedan divan događaj", rekla je Petra Butala iz tekvondo kluba Azija.
U poslednjih nekoliko godina u kadetskom uzrastu medalje osvajaju i predstavnici drugih klubova, nije sve centralizovano samo u Beogradu, imamo i druge gradove kao što su Vršac i Šabac, dodala je ona.

"Važno je da svi imaju šansu da učestvuju na ovakvom jednom sjajnom i lepom događaju", poručila je Butala.

Najveća uzdanica srpskog tima biće talentovana Vanja Rankov, aktuelna kadetska šampionka sveta.

"Nadamo se da će ona osvojiti zlatnu medalju. Ona je jedna od mlađih talentovanih devojaka. Ima i talentovanih dečaka i nadamo se da će oni jednog dana doći do svetskih i evropskih seniorskih medalja",
rekla je jedna od najtalentovanijih srpskih tekvondistkinja Aleksandra Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.