"Uspela sam da se čuje srpska himna još jednom na Svetskom prvenstvu"

Dvadesetjednogodišnja Nadica Božanić osvojila je titulu svetske šampionke u kategoriji do 73 kilograma, ali i dalje nije svesna uspeha koji je postigla.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tekvondo klub Galeb
Foto: Tekvondo klub Galeb

Pročitajte još:

*Srbija dobila novog šampiona sveta!

“I dalje se nisu slegli utisci. Presrećna sam što sam uspela da omogućim da se još jednom čuje naša himna na Svetskom prvenstvu. Svaka borba, od prve do poslednje, bila je sa jako iskusnim i dobrim borcima, ali uz pomoć mog trenera Dragana Jovića uspela sam sve da ih pobedim, sprovodeći njegovu taktiku. Išli smo borbu po borbu i za svaku smo se spremali kao da je prva. I dalje nisam svesna šta smo zapravo uradili. Htela bih da zahvalim treneru pre svega, pa onda i klubu i celom timu na podršci”, prvi je komentar nove svetske šampionke.

Dragan Jović, tvorac srpskog tekvondo čuda, bio je zadovoljan. Reprezentacija Srbije osvojila je do sada pet medalja u Meksiku, dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane, što je daleko najbolji rezultat svih vremena.

“Posle šest takmičarskih dana i osvojene pete medalje, i to sada zlatne Nadice Božanić, ne znam šta bih mogao da kažem a da bude dostojno rezultata. Radili smo dugo i temeljno. Kubirili smo sa povredama i porazima ali i dalje trenirali na isti način kako smo i započeli i na kraju sve se skockalo. Drago mi je zbog svih pet takmičara koji su osvojili medalju, zaslužili su, svi do jednog.Imamo sutra još Lanu i guraćemo do kraja. Posle podvlačimo crtu i sređujemo utiske”, rekao je Dragan Jović.

Pored Nadice Božanić, zlato je na šampionatu u Meksiku osvoji I Mahdi Hodabahši, srebro je pripalo Aleksandri Perišić, a sa bronzanim medaljama vraćaju se Tijana Bogdanović i Stefan Takov.

Šampionat sveta završava se u nedelju, a poslednja od naših predstavika nastupa Lana Komnenović u kategoriji do 46 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.