Komarov: Posle zlata na EP zanima me samo plasman na Igre u Parizu VIDEO

Rvač Aleksandar Komarov bio je gost u emisiji 150 minuta na TV prva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Komarov, predsednik Damir Šabić i direktor marketinga Rvačkog saveza Srbije Đorđe Kalanović, pričali su posle najnovijeg uspeha našeg rvača na Evropskom prvenstvu u Bukureštu.

Komarov je pre nekoliko dana osvojio zlato na EP u Bukureštu u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

Poznato je da je Komarov Rus koji brani boje Srbije, u Bukureštu je još jednom oduševio sve poklonike ovog sporta.

"Veliki uspeh, moja prva zlatna medalja. Oduševljen sam našim timom. Postoji jasan sistem, jako su dobri uslovi za rad. Na pripreme smo išli u Španiju, posle i na turnir u Zagreb, potom smo bili u Poreču. Treniranje je bilo naporno, ali raspoloženje uvek dobro. Oduševljen sam, o srpskoj reprezentaciji mogu samo da kažem dobro", rekao je Komarov.

On je član RK Kragujevac, oženjen je Kragujevčankom Nevenom Vulović, bivšom reprezentativkom Srbije.

"Živim u Kragujevcu. Meni je tamo mnogo lepo, jer je i moja žena odatle", rekao je Komarov.

Kada su u pitanju budući ciljevi Saveza, jasno je da se sve narednih meseci usmerava na olimpijski turnir.

"Cilj su Olimpijske igre. Trenutno smo usmereni na dva renking turnira, želja je da imamo maksimum uspeha i da na olimpijskom turniru budemo u punom sastavu", kaže Kalanović.

On kaže da je Srbija postigla poslednjih godina nezapamćen uspeh i da srpsko rvanje uživa veliki ugled u svetu.

"Jeste, postigli smo zaista veliki uspeh. Ispisali smo istoriju 2022. kada smo organizovali Svetsko seniorsko prvenstvo. Posle smo to ponovili, niko to nije organizovao dva puta zaredom. Nama je pripala ta čast, odradili smo posao kako dolikuje RSS. Dobili smo poverenje Svetske rvačke federacije i te 2022. smo uzeli pet medalja, isto toliko i 2023. Deset medalja smo uzeli, a neki kao što su Mađari i Hrvati od 2003. imaju svega tri ukupno. To pokazuje koliki je to uspeh. Nadam se da ćemo nastaviti ovako, imamo sjajnu generaciju. Ima od koga da učimo. Energija naših ljudi, publika, to je važno i motiviše dodatno rvače", dodao je Kalanović.

Predsednik RSS Damir Šabić uveren je da će rvački sport posle novih uspeha biti još popularniji.

"Cilj je da se radi na podmlatku. Do sada, svi rvači su mahom bili iz Vojvodine, sad se sve polako širi i na centralnu Srbiju. Nadam se da se to masivno proširiti", kaže Šabić.

Aleksandar Komarov je jako mlad počeo da se bavi ovim sportom.

"Ja sam iz sportske porodice. Tata i braća, svi su bili rvači. To je moj život. Bavim se time od svoje šeste godine. Obično imam dva treninga dnevno, pet dana treniram, u subotu nešto lakše, u nedelju je odmor. I tako poslednjih pet godina. Sad idem na pripreme, posle sledi Danska, Poreč, spremam se za kvalifikacioni turnir u Azerbejdžanu. Koncentracija je na tome da ostvarim normu, to me sada jedino zanima", zaključio je Komarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.