"Šampion koji se najmanje poštuje"

Nekadašnji MMA borac i sada analitičar Čel Sonen objasnio je čudnu situaciju u kojoj se nalazi Aldžemen Sterling.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Aldžemen Sterling ima manji broj fanova od ostalih šampiona nakon meča u kom je pobedio Pjotra Jana kada su sudije prekinule meč zbog ilegalnog udarca ruskog borca.

Sterling je od tada šampion bantam kategorije u UFC organizaciji, a pobedom nad Henrijem Sehudom nedavno na UFC 288 treći put je odbranio šampionski pojas.

On sada ima devet pobeda zaredom i to je najveći niz pobeda u istoriji ove kategorije. Sterlinga čeka borba sa Šonom O'Malijem 19. avgusta u Bostonu na UFC 292.

"Postoje određene stvari koje Sterling radi i za koje zaslužuje veliko poštovanje. Nikada nisam video šampiona koji se manje poštuje. Svi ste poludeli one noći kada je postao šampion diskvalifikacijom i sve to je uticalo i na njega. Imali smo probleme i među sudijama i u komisijama kada je osvojio tu titulu, a meni tu mnogo toga nije jasno. Postoji svega nekoliko pravila u ovom sportu: Ne smeš da guraš ljudima prst u oko, nemoj da je***o ujedaš druge ljude i ne šutiraj ih kada su na kolenima.Jedno od ovih pravila je prekršeno i Jan je diskvalifikovan", rekao je Sonen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.