GOAT traži da napusti UFC: Lažovčino, kad sam to rekao? Raskinite moj ugovor

Po mnogiima najbolji MMA boraca svih vremena Džon Džons bio je vrlo ljut na prvog čoveka kompanije i naveo da možda napušta UFC.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Džon Džons je u oktagonu nepobediv, ali van njega je doživeo prilično veliki broj poraza i o tome smo detaljnije govorili nekoliko puta.

Sada je Džon Džons ponovo u centru pažnje zbog nesportskih stvari, samo je ovoga puta u pitanju žučna rasprava sa Dejnom Vajtom, predsednikom UFC–a.

Dejna Vajt je rekao da je Džon Džons tražio previše novca za meč sa Nganuom, novac koliko dobija Diontej Vajlder, a Džons je bio veoma ljut i tražio od Dejne da u javnost pusti te poruke gde on tako nešto zahteva nazvavši ga lažovčinom.

"Dokle god lažeš, ja ću da se branim i reci tvom advokatu da u javnost pusti poruke gde sam tražio tako nešto. Ne budi je***a lažovčina. Moja reputacija je na udaru i bez tebe i ovakva mi sr*** ne trebaju, Dejna. Nikada nisam tražio novac koliko i Vajlder, a kada kažeš da sam GOAT onda me tako i plati, daj polovinu od Vajlderovih 30 miliona. Nikad nisam zaradio ni polovinu Vajlderovog novca, a ukoliko vam toliko smetam i moja reputacija vam narušava ugled slobodno raskinite ugovor i neka me UFC otpusti. Siguran sam da postoji organizacija koja bi me primila", rekao je Džon Džons na svom "Tviteru".

Njegova dva brata su NFL igrači, Artur je bivši, a Čendler sadašnji i obojica su osvajala šampionske titule.

"Ukoliko bih svoju zaradu poredio sa nekim to bi bilo sa mojom braćom. Iz prve ruke pričam kako NFL tretira svoje šampione i ogromna je razlika, a ja sam ćutao tokom čitave karijere. Da li zaradim 5+ po borbi? Da. Da li za super-borbe treba da dobijam isti novac? Ne. Sigurno nisam tražio 30 miliona dolara, nikada tako nešto nisam rekao"

U poslednje vreme se sve ćešće može čuti kako su MMA borci neverovatno loše plaćeni, a da kompanijama donose ogromne količine novca. Čak se govorilo o sindikatu boraca, pa je ovaj skandal samo još jedan u nizu primera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.