"Ako prestanem da treniram, umreću za manje od godinu dana"

Britanski bokser Tajson Fjuri govorio je o svojim problemima sa depresijom i načinu na koji se s njom bori.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Ethan Miller/Getty Images
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Depresija je jedna od onih podmuklih bolesti, koje se pojave, a da ih ni ne primetite i onda vam polako utiču na život, a nekada ga i oduzmu.

Popularni "Džipsi King" je nekoliko puta u javnosti govorio o mentalnom zdravlju i otkrio interesantan detalj iz njegovog života, taćnije da su mu nedelje najteži dani jer tada ne trenira.

Fjuri je sve to otkrio u intervjuu za "Behind the Gloves".

"Radujem se subotama. Ustanem ujutru i odem na jedno dugačko trčanje i posle toga provodim vreme sa decom. A onda na red dođu nedelje, tačnije dani kada sam, ne depresivan, nego sklon samoubistvu. Svake nedelje mi se to dešava i to izgleda kao da je kraj sveta i meni se više ne živi. Tako kod mene izgleda nedelja. Onda uveče razmišljam o treningu u ponedeljak i sve bude bolje. Teretana, džak, kafa, ručak, deca. Sve je kako treba", iskren je bio Tajson Fjuri.

Potom je Fjuri otkrio koliko su za njega treninzi važni i da mu u bukvalnom smislu "život znače".

"Ukoliko bih prestao da treniram, umro bih za manje od godinu dana. Sigurno", kaže Fjuri.

Potom se Fjuri okrenuo starim problemima sa alkoholom i narkoticima koji su nekako eskalirali posle pobede nad Vladimirom Kličkom 2015. godine, što ga je i odvojilo od ringa na duže vreme.

Fjurijeva druga borba sa Deonteom Vajlderom zakazana je za 22. februar 2019. godine, a njihov prvi meč završen je remijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.