MMA armada protutnjala Dudovom šumom

Veče mešovitih borilačkih veština, SBC 23 - Revenge, opravdao je očekivanja najveće MMA manifestacije koju smo imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
foto: SBC
foto: SBC

Prepuna Hala sportova, vrhunska produkcija i nemerljiv trud da se napravi MMA veče za pamćenje i MMA sport u Srbiji podigne na još viši nivo, pružili su nam 10 vrhunskih borbi kojih se ne bi postidele ni najveće svetske MMA pozornice.

U prvoj borbi večeri Marko Petković pobedio je Anđelka Kitića tehničkim nokautom u prvoj rundi, dok je Alija Tucak na gotovo identičan način pobedio Nikolasa Đurđevića.

Nakon pravog rata u heksagonu, jedan od najvćcih potencijala domaće scene, Predrag Bogdanović, slavio je u bespoštednoj borbi jednoglasnom odlukom sudija.
Pripadnice lepšeg pola, Julija Pajić i Sanja Ristić pružile su odličnu i eksplozivnu borbu, u kojoj je najlepša regionalna MMA takmičarka, Julija, do velikog slavlja stigla tehničkim nokautom i time upisala prvi veliku profi pobedu.

Brutalnim nokautom Nemanja Kovač je podigao publiku na noge i savladao neporaženog Esklija Arauža iz Brazila. Opasni borac iz Brazila Daglas Felipe pobedio je Danijela Špoljarića, gušenjem u drugoj rundi.

foto: SBC
foto: SBC

Posle iscrpljujuce borbe i rata u heksagonu Miro Jurković podigao je šampionski pehar pobedom nad Pedrom Dos Santosom, odlukom sudija.
Novi pojas SBC šampiona u pero kategoriji otišao je zasluženo u ruke majstora parterne borbe iz Beograda, Aleksandra Milićevića, koji je savladao Džonatasa Kavalkantija.

Iskusnio Brazilac Džoni Karlos je u glavnoj borbi večeri pobedio našeg Nemanju Uverića tehničkim nokautom u prvoj rundi. U najboljoj borbi večeri koja je publiku pogidla na noge i „zapalila" Dudovu šumu, Verleson Ribeiro osvojio je pojas šampiona SBC u velikoj i bespoštednoj borbi, čemu je svedočio i krvavi heksagon, protiv zemljaka Džoridsona de Souze.

Pored prepunih tribina, MMA ljubitelji širom sveta imali su priliku da isprate SBC 23 - Revenge! putem besplatnog internet streama, dok su u našoj zemlji imali priliku da gledaju odloženi TV prenos putem O2 televizije. Po komentarima, sve je prošlo besprekorno, a SBC je još jednom dobio potvrdu kvaliteta iz svih krajeva sveta.

Subotica, Srbija i region dobili su nezaboravan spektakl, a SBC dva nova šampiona. Nakon ovoga, kao po pravilu, budućnost izgleda veoma svetlo, čemu SBC uvek stremi i svakodnevno radi na tome da konstantno se nadograđuje i bude bolji.

foto: SBC
foto: SBC

Kompletni rezultati SBC 23 - Revenge:

1. Marko Petković pobedio Anđelka Kitića tehničkim nokautom TKO (udarci) 1R 4:29

2. Alija Tucak pobedio Nicolasa ĐurĐevica tehničkim nokautom TKO (udarci) 1R 4:44

3. Predrag Bogdanović pobedio Andrea Kolica jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

4. Julija Pajić pobedila Sanju Ristić tehničkim nokautomTKO (udarci) 1R 2:40

5. Nemanja Kovač pobrdio Escley de Arauja nokautom (udarci) 1R 0:48

6. Douglas Felipe pobedio Danijela Spoljarića gušenjem 2R 0:38

7. Miro Jurković pobedio Pedra Paula Dos Santosa jednoglasnom odlukom 3R 5:00

8. Aleksandar Milićević pobedio Jonathasa Cavalcantija jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

9. Jhonny Carlos pobedio Nemanju Uverića tehničkim nokautom TKO 1R 1:44h

10. Werlleson Ribeiro Martins pobedio Joriedsona de Souzu tehničkim nokautom TKO (sudijski prekid) 3R 2:26