Zvezdini džudisti šampioni Srbije

Džudisti Crvene zvezde apsolutni su vladari Superlige Srbije, elitnog domaćeg klupskog takmičenja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: DŽKCrvena zvezda/Ustupljena fotografija
Foto: DŽKCrvena zvezda/Ustupljena fotografija

U velikom finalu savladali su odličan tim Kinezisa iz Niša 4:1 u do poslednjeg mesta ispunjenim Šumicama, odbranili su trofej i time jasno stavili do znanja zašto su neprikosnoveni, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sportskoj sceni.

Ekipa u sastavu Strahinja Bunčić, Vukašin Gačić, Mateja Stošić, Filip Jovanović, Bajsangur Bagajev, Vasilije Grujičić, Đorđe Milanov, Andrej del Roso Pirolo, Jovan Niškanović, Marko Sarić, Ognjen Đurišić, kapiten Bojan Došen, predvođeni trenerima Vladimirom Jovičićem, Nikolom Nikolićem, Davidom Radulovićem i Nemanjom Nikolićem ne samo da su odbranili trofej već su i na najbolji način najavili veliki događaj u Štark Areni, Ligu šampiona na kojoj će jurišati na osvajanje zlatne medalje i jedinog trofeja koji crveno belima nedostaje u bogatoj klupskoj riznici u Ljutice Bogdana.

Vladimir Jovičić i ove godine nepogrešivo je vodio crveno bele na putu do zlatne medalje.

"Zadovoljni smo učešćem ekipe u celini, naročito u finalu jer se vidi da su svi bili u fokusu. Ovo takmičenje je teško za našu ekipu, jer svi očekuju od nas prvo mesto. Iz tog razloga ovo trijumf više za Zvezdu, jer smo uspeli da pobedimo i potvrdimo kvalitet. Baš zato što svi žele da nas pobede oni nemaju šta da izgube, a za nas je sve sem prvog mesta neuspeh. Čestitao bih mojim momcima na stvarnom zalaganju juče i danas, a danas naročito“, istakao je Vladimir Jovičić, šef stručnog štaba DŽK Crvena zvezda.

Bojan Došen Zvezdin kapiten godinama unazad podiže šampionski pehar namenjen prvacima najjačeg domaćeg klupskog takmičenja, Superlige Srbije.

"Već smo navikli na trofeje, ovo je naša šesta uzastopna titula i ponovo smo obradovali sve naše Zvezdaše. Finalni meč je protekao onako kako smo očekivali, ali je borba za zlato uvek teška, jer su to dve najbolje ekipe u Ligi. Ovoga puta smo bili dosta bolji i pobedili smo 4:1. Nikako nije bilo lako ni u kvalifikacijama jer svi žele nas da pobede. Pred nama je godinama težak zadatak a to je ostanak na tronu. Uvek je teško nositi se sa tim pritiskom ali poslednjih pet godina uspevamo“, istakao je Bojan Došen.

Srbija ima odličnu budućnost u džudou ističe predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov. Odlična organizacija Superlige Srbije kao i do poslednjeg mesta ispunjena hala Šumice još jedan je pokazatelj zašto je Džudo savez Srbije visoko rangiran među članicama Evropske džudo unije.

"Želim da čestitam svim klubovima koji su danas osvojili medelje kao i juče na Ekipnom prvenstvu Srbije za žene. Čestitke svim osvajačima odličja. Prezadovoljan sam kvalitetom borbi koje su prikazane u Šumicama tokom vikenda. Sve što su prikazali naši borci daje nam pravo da budemo optimistični jer Srbija ima odličnu budućnost. Crvena zvezda je jedan iskusan tim, ali sa druge strane je jedan profesionalni klub koji je prvi na Evropskoj rang listi klubova. Kad je Liga šampiona u pitanju od Crvene zvezde očekujemo da se bori za jednu od medalja“, izjavio je Ivan Todorov.

Osvajači medalja - 1.Crvena zvezda (Beograd), 2. Kinezis (Niš), Partizan (Kikinda), 3. Proleter (Zrenjanin).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.