Žabić osvojila srebrnu medalju u Zagrebu

Milica Žabić osvojila je srebrnu medalju na Grand pri turniru u Zagrebu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Grand pri turnir u Zagrebu predstavlja sastavni deo serije Svetskog tura u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF). Na ovom takmičenju, koje je trajati od 15. do 17. jula, učestvovalo je 516 džudista iz 69 zemalja sa 5 kontinenata. Srbiju je na džudo Grand Prix-u u Hrvatskoj predstavljao desetoro sjajnih sportista, 6 muškaraca i 4 devojke, a naša sjajna takmičarka Milica Žabić osvojila je srebrnu medalju na ovom takmičenju u težinskoj kategoriji preko 78 kilograma.

Milica Žabić je imala veoma težak žreb na ovom turniru Grand Prix serije u Zagrebu u težinskoj kategoriji preko 78kg. U prvom kolu Milica Žabić se sastala sa Špankinjom Nisrin Dab Busba i tokom meča je pokazala dominantost u odnosu na ovu takmičarku. Pobedom u ovom meču, Milica je ušla u drugo kolo gde se sastala sa Idalis Ortiz sa Kube.

U drugom kolu, nakon isteka regularnog vremena borbe, ušlo se u deo meča gde je odlučivao „zlatni bod“, gde je Milica uspela iponom da odnese pobedu.

U trećem kolu Milica je ukrstila koplja sa takmičarkom iz Turske, Sebile Akbulut. I ovaj meč je Žabić dobila iponom, ali ovog puta u regularnom delu meča. Minut pred kraj meča, Žabić je napravila sjajan potez kojim je okončala i dobila ovu borbu.

Ova pobeda je našu takmičarku Milicu Žabić odvela u polufinale gde se sastala sa takmičarkom iz Francuske, Leom Fonten. Ova mlada džudistkinja koja iza sebe već ima veliki broj medalja sa najvećih juniorskih takmičenja bila je odličan protivnik našoj takmičarki. Međutim, Milica je pokazala da se nalazi u odličnoj formi i uspela je da se plasira u finale.

U finalu, sastale su se dve takmičarke koje su nedvosmisleno pokazale najviše tokom današnjeg dana. U sjajnom meču, Milica Žabić se sastala sa Razom Herško iz Izraela, koja je bila prvi nosilac. Milica je u ovom meču dala sve od sebe, ali ipak nije uspela da osvoji i poslednju pobedu u nizu, pa je osvojila sjajno drugo mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.