Republika Srpska našla svoje mesto na džudo mapi Evrope

Republika Srpska našla je svoje mesto na džudo mapi Evrope.

Izvor: B92
Podeli
Foto: File info
Foto: File info

Spektakularne borbe viđene su za vikend u Laktašima (Banjaluka) na juniorskom Evropa kupu 2022 na kojem su učestvovale 24 zemlje sa oko 230 takmičara sa dva kontinenta.

Džudo savez Republike Srpske prvi put je dobio priliku da bude domaćin takmičenja ovog nivoa, a organizacija u sportskoj dvorani u Laktašima izgledala je kao da je za Ognjena Pavlovića i njegove saradnike stvar rutine. Strane delegacije složile su se u oceni da je juniorski Evropa kup bio u rangu evropskog prvenstva za seniore i izrazile nadu da će se u budućnosti tradicionalno okupljati u Laktašima.

Privilegija, velika čast, obaveza, ali i podstrek za Pavlovića i njegov tim da u budućnosti budu još bolji domaćini Evropi, ali i celom svetu. Narodski rečeno: “Dete se rodilo, valja ga ljuljati”.

Foto: File info
Foto: File info

"Srce mi je puno posle ovog Evropa kupa", u dahu je izjavio Pavlović nakon što su ugašena svetla reflektora u hali u Laktašima.

Rano je za sumiranje utisaka, ali...

"Pretežak posao, ali istovremeno i preveliki pozitivni adrenalin koji je nosio sve moje saborce i mene sa njima da napravimo nešto ovako. Uspeli smo, Republika Srpska je na džudo mapi Evrope. Na nama je sada da budemo što bolji domaćini u godinama koje slede, da opravdamo očekivanja i domognemo se prvenstva za seniore. To će, verujem, dovesti još više dece na tatamije, a samim tim ćemo imati veće šanse i za medalje na najvećim takmičenjima", zaključio je Pavlović.

Jedinu medalju, srebrnu, za Bosnu i Hercegovinu u Laktašima osvojila je Sara Marić u kategoriji +78 kilograma, Srbiji je pripalo šest odličja (dva srebra i četiri bronze), a najuspešnija zemlja na Evropa kupu u Republici Srpskoj bila je Francuska, čiji takmičari svojim kućama nose 22 medalje (10 zlata, tri srebra i devet bronzi).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.