Veletić na dva koraka do Olimpijskih igara

Srpski bokser Dušan Veletić plasirao se u treće kolo kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Parizu u kategoriji iznad 92 kilograma.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Info Megapromotion
Foto: Info Megapromotion

Posle Kolumbijca Salseda u prvom kolu (4:1), Veletić je u drugom kolu bio ubedljiviji protiv Jonasa Jaževičijusa iz Litvanije, još jednog znatno iskusnijeg boksera.

Sva petorica sudija dala su bodovnu prednost srpskom bokseru, i to značajnu.

"Pokazali smo da pripadamo vrhu olimpijskog boksa i sve postigli timskim radom. Bokserski savez Srbije, naš Olimpijski komitet, Mirko Ždralo, Stefan Hubert, Pedro Granado, svako je dao doprinos i mislim da će tim koji predstavlja Srbiju na ovom turniru tek da zablista i pokaže kako se brane boje naše zemlje", rekao je Veletić.

Veletićev trener Stefan Hubert kaže da je veoma zadovoljan.

"Dušan je pokazao vrhunski boks, sledeći meč je pravi izazov ali verujem da ovaj tim može sve. Hvala na podršci našem savezu i Olimpijskom komitetu Srbije i hvala im što veruju u naš rad", kaže Hubert.

Veletića u trećem kolu, u subotu, u popodnevnom programu, čeka Luka Pratljačić iz Hrvatske. Od plasmana na olimpijski turnir dele ga još dve pobede.

Još dvojica srpskih boksera čekaju nastup u drugom kolu, Aleksej Šendrik, u kategoriji do 63,5 kilograma i Sadam Magomedov u kategoriji do 92.

I tri bokserke iz Srbije su stigle do drugog kola kvalifikacija, Nina Radovanović (50kg), evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković (54kg) i Milena Matović, prvakinja Balkana (66kg).

Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju Vahid Abasov (67kg) i Natalija Šadrina (60kg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.